Ny resa - huvudmassage

Här kan var och en i lugn och ro beskriva sin situation.
nya_afishwish
Posts: 1
Joined: 04 Nov 2017, 21:56

04 Nov 2017, 22:07

Hej!

Det var ett tag sedan jag postade här. Kommer inte in på min gamla konto och har därför skapat nytt.

Gjorde en HT hos Dr. Keser för några år sedan med bra resultat. De transplanterade håren var satta vid hårlinjen.

Håret är fortfarande i finfint skick. Hjässan däremot, som var tunn redan innan operationen, är fortfarande i ungefär samma läge idag. Har använt minoxidil och finas i ett antal år och de har utan tvekan haft positiva effekter på håret, framförallt har de bromsat håravfallet. Däremot har jag inte sett någon nämnvärd återväxt.

Det känns inte som att håret kommer växa tillbaka i hjässan (nu får jag det låta som att det är alldeles kalt, vilket det inte är, men helt klart tunnare jämfört med övriga hjässan) med fortsatt bruk av finas/minox kombon. Tänkte därför testa någonting nytt, nämligen huvudmassage. Har inga stora förväntningar, inga alls egentligen, men tycker om att experimentera och detta är helt enkelt nästa projekt.

Har redan startat igång projektet sedan ett par dagar och schemat består av 40 minuter huvudmassage uppdelat på 2 tillfällen om dagen, d.v.s. 20 minuter per gång. Det är inte arbiträr massage utan gör specifika övningar som jag hämtat någonstans från nätet. Övningarna består av stretching, pressande och nypande. Ganska tidskrävande som ni förstår.

Planen är att ge metoden en ärlig chans och göra en utvärdering efter ett år. Som det nämndes tidigare, så har jag inte större förväntningar men hoppas bli överraskad (till det bättre!).

Kommer uppdatera tråden allteftersom.

Skriv inlägg