Regenepure DR, NT och conditioner

NYHET - Mot håravfall och tunnhårighet!
Nu börjar vi att bygga upp LOOKGOOD ANTI HAIR-LOSS TOOLKIT bestående av fakta om de produkter och metoder mot håravfall och tunnhårighet som vi tror allra mest på.
Access endast för inloggade medlemmar! :neener:

Regenepure DR, NT och conditioner

Piller, kapslar, serum, lotions, krämer..
Hårboll
Posts: 363
Joined: 06 Apr 2015, 19:22

16 May 2019, 15:49

När jag bar hos dr.Raahal så såg jag att de även sålde Regenepure. En Schampo-serie med diverse andra produkter så som balsam, minoxidil, biotintabletter. De nämnde aldrig dessa, så det kändes bra att inte bli påprackad. Däremot tipsade de om dessa när jag frågade. Har även googlat lite och sett att de verkar populära. Någon som har erfarenhet av dessa?

verkar finnas olika varianter av Schampot:

DR. för att motverka håravfal (1% ketoconazole (Nizoral har 2%))
NT för ett sulfatfritt och skonsamt/vårdande schampo.
User avatar
whyatt
Posts: 9622
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

21 May 2019, 08:18

Även om det finns en viss "forskning" som påvisar effekt också hos så pass flyktiga (och med det menar jag produkter vars kontakt med hjässan är tidsmässigt högst minimal) produkttyper som schampo och balsam, så är jag överlag tveksam till att ödsla tid och pengar på detta segment. Ofta kostar ju också dessa specialare betydligt mycket mer än te.x. ett vanligt keto-schampo. Visst, man kan argumentera för att ingredienserna är skonsammare och renare än hos apotekets lågbudet-motsvarighet, och känner man ett ekonomin är en icke-fråga så varför inte, men mest effektivt vid håravfall tror jag exempelvis ett home made äppelcidervinäger + "lite annat" -schampo är. Samtidigt är det svårt att veta. Bara för att man gör något själv hemma så innebär det inte att hjässan och hårsäckarna mår bra av det.

Vad är egentligen rätt balans? Om hårsäckarnas talgproducerande körtlar märker av att dess naturliga oljorna tvättas bort oftare än vad som är optimalt, kanske det leder till att de börjar producera mer. Innebär det att de då expanderar i storlek (och konkurrerar med hårsäcken?) eller inte pallar trycket och drar på sig inflammation? Who knows.

Vill man inte koka ihop ett eget, kanske Regenepure kan vara aktuellt. Dock finns det många fler. Procapil är ganska intressant om än kostsamt (finns som leave-in på te.x. ebay = billigare): https://www.apotekhjartat.se/produkt/ci ... -3-300-ml/

Vänder vi på steken så är leave-in-anti-hairloss produkter troligtvis mer presterande. Fördelen är den ökade exponeringen. Nackdelen, ja...den ökade exponeringen...som kan ge utslag, klåda och irritation. Trail and error :mrgreen:
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
Hårboll
Posts: 363
Joined: 06 Apr 2015, 19:22

12 Jun 2019, 10:14

I hear ya, men känns omständigt att koka ihop eget, även om det kan bli riktigt bra (och billigt) :) Men sedan kanske det luktar lite funky.
Visserligen hade regenepure också luktat funky om det va typ lökjuice i vilket det inte är :P

Kan väl lägga till att schampot och balsamet även innehåller saw palmetto, koffein, fo-ti root, biotin, aminosyror, tea tree, silk proteiner och annat göttigt 8-) Och samtidigt är fri från sulfat och parabener.


Lol, låter som att jag gör reklam för detta.


Själva tanken med detta är väl egentligen att om jag nu ska tvätta håret med schampo så kanske det är bra att använda något som eventuellt kan ge lite teoretisk boost. Men tror inte på detta som ett enskilt vapen mot håravfall.
Skriv inlägg