Misslyckad strip på European Clinic

Misslyckad strip på European Clinic

Nöjd? Missnöjd? Dela med dig av dina erfarenheter.
tarkovskij
Posts: 1
Joined: 05 Apr 2009, 12:57

07 Apr 2009, 16:28

Hej. Inte mycket har sagts of European Clinic (i Landskrona), så jag tänkte dela med mig erfarenheter därifrån.För några år sedan gjorde jag min första strip där. Något jag kände mig ganska nöjd med i ca 2 år, när jag sedan märkte att jag började förlora en del av det hår som de hade satt i min hårlinje, och förmodligen även på andra ställen där jag inte kan se lika enkelt.Denna våren lät jag specialister på New Hair Clinic (i Lund) ta en närmare titt på det tidigare ingreppet, och de konstaterade att snittet/ ärret gjorts alldeles för högt upp och låg inom det temporära hårområdet (!), vilket innebär att man förmodligen kommer att tappa det transplanterade håret. Dessutom så hade de placerat ärret asymmetriskt, och av de transplanterade hår som sitter kvar på mitt huvud så är de implanterade att växa åt olika håll.Det känns tråkigt att behöva skriva ner en klinik, men nu kan jag alltså konstatera att ingreppet på European Clinic var ganska amatörmässigt gjort - och rentav (iaf delvis) bröt mot det som utlovats (permanent växande hår). Råden om efterbehandling drogs muntligt medan jag fortfarande låg i operationsstolen och var groggy. Att de sedan lät mig åka hem helt obandagerad direkt efter ingreppet, var inget jag hajade till på då - men nu förstår jag att det var ganska galet.Så för er som överväger att göra en strip, ta den här erfarenheten som en varning, och välj en klinik med riktigt bra rykte. Det är samma pengar det handlar om i stort sett. Vad du får för dom är alltså väldigt olika!
User avatar
whyatt
Posts: 9424
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

07 Apr 2009, 17:34

Välkommen hit!Jag kan bara beklaga. Jag har svårt att förstå varför kliniker som saknar omfattande kompetens inom hårkirurgi tillåts härja fritt. Ofattbart. Hade det rört sig om nåt mindre känsligt hade ju eftersmaken lättare kunnat hanteras, men i det här fallet är det både stora pengar, mänskligt lidande och förstörda transplantat inblandade.Har du kontaktat kliniken i efterhand för att få någon form av upprättelse?tarkovskij wrote: välj en klinik med riktigt bra rykte

Helt rätt, och det ryktet ska inte baseras på en källa utan flera olika.
Hår: Omfattande program för 2019. Komplett info kommer i mars
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
mra
Posts: 94
Joined: 05 Jan 2010, 14:57

20 Jan 2010, 22:28

tarkovskij wrote: Hej. Inte mycket har sagts of European Clinic (i Landskrona), så jag tänkte dela med mig erfarenheter därifrån.För några år sedan gjorde jag min första strip där. Något jag kände mig ganska nöjd med i ca 2 år, när jag sedan märkte att jag började förlora en del av det hår som de hade satt i min hårlinje, och förmodligen även på andra ställen där jag inte kan se lika enkelt.Denna våren lät jag specialister på New Hair Clinic (i Lund) ta en närmare titt på det tidigare ingreppet, och de konstaterade att snittet/ ärret gjorts alldeles för högt upp och låg inom det temporära hårområdet (!), vilket innebär att man förmodligen kommer att tappa det transplanterade håret. Dessutom så hade de placerat ärret asymmetriskt, och av de transplanterade hår som sitter kvar på mitt huvud så är de implanterade att växa åt olika håll.Det känns tråkigt att behöva skriva ner en klinik, men nu kan jag alltså konstatera att ingreppet på European Clinic var ganska amatörmässigt gjort - och rentav (iaf delvis) bröt mot det som utlovats (permanent växande hår). Råden om efterbehandling drogs muntligt medan jag fortfarande låg i operationsstolen och var groggy. Att de sedan lät mig åka hem helt obandagerad direkt efter ingreppet, var inget jag hajade till på då - men nu förstår jag att det var ganska galet.Så för er som överväger att göra en strip, ta den här erfarenheten som en varning, och välj en klinik med riktigt bra rykte. Det är samma pengar det handlar om i stort sett. Vad du får för dom är alltså väldigt olika!

När gjorde du din HT?

Samma ägare som nu?

Du skriver att du var nöjd i 2år och sen inte nöjd med riktningen på transplantaten, syntes inte detta från början när det började växa?Någon mer som har något att tillägga om denna klinik?

Dem har rätt bra pris för att vara sverige, 35 000kr för 2000hårsäcksgrupper då med STRIP och 70 000kr för FUE.
Skriv inlägg