Ett kostillskott som faktiskt fungerar!

Går din behandling bra? Berätta det här i såfall!
User avatar
whyatt
Posts: 9167
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

20 Mar 2018, 13:32

Många av kosttillskotten på marknaden idag görs bäst i att undvika och anledningarna är flera, t.ex. en orealistisk prisbild (som gör terapeutiska intag omöjliga) och ett hämmande regelverk (där RDI och tillåten ingrediens-mångfald starkt begränsats). Gällande håravfall så finns det en mängd receptfria produkter, men mer eller mindre samtliga har misslyckats i att presentera otvivelaktig evidens. Och så lär det fortsätta att vara. Tyvärr.

Ej heller mitt följande tips kan backas upp av robusta studier, men å andra sidan måste man ställa sig frågan - varför skulle riskkapital investeras i att försöka kartlägga effekten av något så elementärt, lättillgängligt och billigt som det kosttillskottet som jag tänker på? Svaret är enkelt, det kommer troligtvis aldrig att ske då avkastningen av en sådan investering inte på långa vägar går att räkna hem eftersom försäljningsrätten av MSM i sig inte går att lägga beslag på...och så här föreligger det också givetvis med väldigt många naturliga ämnen. Som tur är.

Nå väl, trots detta valde jag för ett gäng månader sedan att på allvar implementera MSM i mitt program..och faktum är att jag vid tidpunkten för denna utökning faktiskt fasade ut en del andra, inte för att jag egentligen ville, men för att ge MSM en ärlig chans att prestera - och jag kan bara konkludera att framsteg görs!

Det som gör mitt lilla experiment mer åt det unika hållet är att jag inte nöjer mig med den dagliga mes-doseringen som anges på förpackningen. Jag kör 10-15g per dag, uppdelat på 2 tillfällen, med 500-1000mg C-vitamin till, för ökat upptag. Än så länge upplever jag absolut inga negativa bieffekter och den toxikologiska studie jag tagit del av rapporterar att MSM, hos gnagare, tolereras väl i dosering på 2g/kg kroppsvikt...nu är inte min tanke att slänga i mig 180g MSM per dag, hehe, men jag kommer troligtvis att öka en del framgent.

Vad jag än så länge upplevt på skalpen, efter 4,5 månaders bruk är robustare hårväxt, en fylligare donor, mycket måttlig återväxt i vikar samt mindre shedding än vanligt (sistnämnda kan bero på extern faktor så som säsongen). Jag kan inte på rak arm komma på någon annan faktor som skulle kunna ha resulterat i att dessa resultat inte primärt beror på mitt intag av MSM (och C-vitamin). Min primära förhoppning med MSM är att befintliga hårsäckar bättre står pall för det genetiska håravfallet (..samt får mitt donorhår som på sina håll och kanter inte är riktigt top notch, att spotta upp sig lite!)...sen om det rör sig om ett minimalt skydd som snart tynar bort, eller ett mer robust skydd som över tid gör skillnad, kan jag inte svara på. I simply don't know...men desperata tider kräver desperata åtgärder, right? :mrgreen:

Givetvis är responsen individuell och som alltid är det typ KÖRT om man börjar "för sent". Jag vill heller inte på något sätt påstå att MSM välter kiosker eller att dess brukande har resulterat i att okända kvinnor på stan kommer fram och maniskt smeker mitt svall....och ni forumsvänner vet hur seriöst jag tar på det här med rekommendationer..

Hur som haver. Ta och researcha själva! Kanske är jag helt ute och cyklar :D
Om denna relativt billiga kur låter intressant och ni vill prova, så följer nedan en promotion-länk till den MSM-produkt jag kör:
Doctor-s-Best-MSM-with-OptiMSM-1000-mg

Notera att koden RIK584 på Iherb.com ger 5 dollar till i rabatt!

Jo, jag vet. Vissa tycker det är förskräckligt att jag nu postar en sådan länk..(som kanske ger typ 1 kr i kickback heh)..men betänk då att forumet är helt reklamfritt och fullständigt neutralt. Och just de ja, det fungerar med vilken MSM-produkt som helst så länge den är ren och kommer från ett bra märke. Det jag gillar med Doctor's Best, är förutom att det är ett väletablerat märke, så är priset/kapsel lågt, är fri från fillers och att varje kapsel innehåller 1 gram. Jag rekommenderar inte MSM i pulverform av den enkla anledningen att det smakar blää och gör att du troligtvis inte kommer bli en långvarig brukare.

Peace ouT 8-)
2018-01-01: MSM - Scute - Curcumin - Rutin

nya_afishwish
Posts: 7
Joined: 04 Nov 2017, 21:56

21 Mar 2018, 08:09

Jag har använt MSM i snart 2 år? Jag upplevde också att mitt hår blev friskare efter några månader. Idag tar jag en dos MSM på morgonen och ett glas nyponpulver på kvällen (ingen särskild anledning, mest för att jag råkar ha det hemma).

User avatar
whyatt
Posts: 9167
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

21 Mar 2018, 09:39

Nice! Hur mycket tar du per dag då?
2018-01-01: MSM - Scute - Curcumin - Rutin

Bakåtslick
Posts: 1
Joined: 30 Mar 2018, 00:11

30 Mar 2018, 12:28

Tjena!

Jag vill också slå ett slag för MSM, har använt mig utav det i circa 3 månader och märker att håret växer snabbare känns fylligare och fått mörkare nyans. Jag tar 10g ed just nu och har precis börjat massera in MSM på skalpen också.

Här är ett resultat där man använt sig utav MSM tillsammans med DMSO. http://immortalhair.forumandco.com/t834 ... s-pictures

difus
Posts: 27
Joined: 12 Nov 2017, 11:21

14 May 2018, 21:49

Hur går det med er MSM kur? Fungerar det fortfarande bra och har massagen i skalpen givit ytterligare resultat? Jag har läst om andra personer som iaf blivit av med torr hårbotten och mjäll av att blanda vatten och msm och spruta i håret.

Skriv inlägg