Plantur39

Plantur39

Hur går din behandling? Rapportera det här!
toulouse06
Posts: 16
Joined: 04 Oct 2008, 19:39

18 Jan 2019, 13:36

Har testat Plantur 39, bara schampo och balsam, i 2 månader. Ser nu massor av småhår vid hårfästet fram. Har haft dålig hårväxt och tappat hår i decennier. Bästa framgången på länge. Vet dock inget hur det ter sig framöver. Värt dock att testa. Kanske funkar det bäst på kvinnor.
User avatar
whyatt
Posts: 9810
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

21 Jan 2019, 11:59

Kul att höra om din framgång!

Jag har tidigare kortfattat skrivit om dessa produkter och personligen framfört en viss skepsis, även om jag verkligen inte är negativt inställd till te.x. koffeinets förmåga att skaka igång hårproduktion. Vad tror du om serumet? Något vi ämnar köra?

Vad vi får ha är lite is i magen å se om fjunen orkar utvecklas till något bättre. Inte för att på något sätt ifrågasätta det du rapporterar så behöver jag som admin flika in att dina resultat faktiskt kan bero på andra faktorer..återigen, givetvis kan det vara Plantur39, men det är viktigt att ha en balanserad approach när vi pratar om sådana här saker.

Nu håller vi tummarna för mer utväxt och robustare befintlig hårväxt! Återrapportera gärna om några månader.
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
toulouse06
Posts: 16
Joined: 04 Oct 2008, 19:39

28 Jan 2019, 18:32

Jag kör på ett tag med Plantur 39. Dock blir man ju lite betänksam när man läser på nätet att preparat med koffein i har rakt motsatt effekt som minoxidil dvs minskar blodgenomströmningen i stället för ökar som minoxidil. Inflammationen kommer att öka, vilket sägs vara orsaken till de flesta håravfall, och eftet ett tag så tappar man håret i stället. Det pratas om calcifiering. Förvirrande minst sagt.
Någon som vet något mer om detta ? Se www.hairgrowthsschampooreviews.wordpress.com. Är detta något att tro på månne ?
Har också läst om en tvål som ska masseras in i hårbotten, taoistsoap, som många tydligen fått bra resultat av. Nån som testat ??
User avatar
whyatt
Posts: 9810
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

29 Jan 2019, 09:40

Om det föreligger rön som kan påvisa ev. negativ effekt av att topikalt använda koffein så tar jag gärna del av detta materialet. Givetvis är också anekdotisk information av intresse, men har i regel inte samma bevisvärde som en välgjord studie.

Håravfall behöver, som jag ofta återkommer till, attackeras från flera håll. Just gällande koffein så finns det en viss "science" publicerad som styrker dess positiva egenskaper på hårsäckarna, bl.a. genom att verka anti-DHT och pro-keratinisering. Frågan vi alltid måste ställa oss när positiva konklusioner skrivs ut i studier är, "Ok...ni (personerna bakom studien) kommer fram till ett samband, men är effekten av kosmetisk signifikant grad för oss tunnhåriga?"

S.k. "calcification" och inflammation går i vissa fall hand i hand och verkar båda negativt på hårsäckarna. Det teoretiseras att bl.a. massage, hårlaser, derma-rolling och vitamin k2 hjälper minska mot dessa processer.

Gällade Taoist-soap så finner jag följande key-info: Den tvättar inte bort skalpens naturliga oljor. Detta är väldigt bra, på pappret, men frågan är hur innehållet kan vara detoxande utan att påverka skalpens balans? Kanske funkar det. I så fall troligtvis mycket bättre att köra på än vanligt schampo för personer med håravfallsanlag. Det går också att använda sig av äppelcidervinäger + vatten + bikarbonat...och då som en "rinse".
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
Danneboy
Posts: 2
Joined: 24 Jun 2019, 22:12

20 May 2020, 16:16

Jag kör med Plantur 39 och har sedan jag börjat med den fått hår tillbaka. Jag upplever iaf att det är mycket tjockare! Är 39 år och min frisör sa redan när jag var 23 att det var svårt att få till Mohikanfrillan längst bak i mitten eftersom det var tunt där.. Sen dess har jag kämpat med massor av olika produkter och vunnit kampen så pass att jag ännu inte är skallig, bara litet glesare längst bak. Jag har dock i omgångar trott att kampen är förlorad när jag har börjat se hårbotten mer och mer även längre fram, men har fått tillbaka håret då jag börjat med diverse schampon o piller. Nu har jag sammanlagt använt finasterid i många år och upplevt tillbakagång varje gång jag slutat. Nu drabbades jag av min årliga håravfällning i början av året, trots finasterid, och såg då Plantur 39 på apoteket. Tänkte att kaffe väcker ju mig på morgonen så varför inte håret? Men ska också sägas att jag har börjat ta Omega3 samt ayurvediska örter osv. Så som vanligt är det omöjligt att dra några slutatser. Tror ändå på detta schampo, att det har haft effekt. Men låter ju läskigt om det är dåligt i längden, som någon varnar för högre upp i tråden...
Skriv inlägg