Det som är viktigt att veta när du letar efter den bästa hårtransplantationen på en budget ?

Det som är viktigt att veta när du letar efter den bästa hårtransplantationen på en budget ?

Om ämnet håravfall
HassonandWong-Thomas
Posts: 33
Joined: 16 Oct 2017, 23:04
Location: Norway
Contact:

24 Sep 2019, 13:54

Hej! Jag kommer från Norge, jag heter Thomas och representerar Hasson och Wong. Vi har agenter och landschefer representerade över hela världen. I Europa har vi agenter / landschefer i södra, mellersta, Storbritannien och norra Europa. Jag representerar Skandinavien.

Det som är viktigt att veta när du letar efter den bästa hårtransplantationen på en budget är följande:

- 1) Kommer det att vara naturligt? Ser det ut som en hårtransplantation från 1 meter avstånd
eller kommer du inte att kunna se det?

- 2) Hur stort är omfattningen? Är det vikar, främre delen, hälften av toppen, är det hela toppen, Pratar det om hårfäste och sidor?

- 3) Hur många hår / hårsäckar behöver du? Kom ihåg att du kan beräkna antalet hår / hårsäckar baserat på antalet kvadratcentimeter som behövs för att öka densiteten. Exempel: När det gäller framsidan av huvudet där det mesta går förlorat kan vi säga att detta område kan vara i storleksordningen 80-100 kvadratcentimeter.
Om du sedan får 3000 hårsäckar där du har i genomsnitt 2 hårstrån per hårsäck ger det dig mellan 35-45 hårsäckar per kvadratcentimeter. Ofta har du lite hår kvar i området så 10 + 35 = 45 hårsäckar per kvadratcentimeter ger dig en bra täthet. När du var tonåring hade du vanligtvis mellan 80-120 hårsäckar. (Den här tonåringens hår är extra tjockt).

För att uppnå illusionen av god hårtäthet behövs en minsta densitet på 30 hårsäckar per kvadratcentimeter. Du ser normalt inte att du har tappat hår förrän du faller i 25-40 hårsäckar per kvadratcentimeter. Beroende på hårets kvalitet, hårens tjocklek, hur snäva de var från början.
Så även om en person tappar från en nivå på 100 hårsäckar till 40-60 hårsäckar per kvadratcentimeter så många gör under hela sitt liv kommer du inte att se att de har tappat. I detta fall måste en läkare / specialist överväga detta.

- 4) Vad betalar du för? Kvalitet eller? Finns det ett samband mellan kvalitet och pris för att tro på världens bästa kliniker? Här är en av de viktigaste sakerna: MYCKET FÅ kliniker lyckas utforma och bygga en hög täthet. Dåliga kliniker klarar sällan något mer än 30 hårsäckar per cm2, bra kliniker klarar 30-45 hårsäckar / cm2, mycket bra kliniker klarar 45-60 hårsäckar / cm2 och de allra bästa klarar 60-100 hårsäckar per cm2. En yttre bunt klarar 80-100cm2.

- 5) Kan kliniken utföra både FUE och FUT med exakt precision? Eller behärskar de bara en av metoderna?
Detta är viktigt att veta eftersom du med FUE har en genomsnittlig givarkapacitet på 8000 hårsäckar. När vi använder FUT är vi uppe i 10 000+ hårsäckar. Genom att kombinera båda metoderna kan antalet nå 12 000 - 15 000 hårsäckar.
I händelse av felaktig hårborttagning och misslyckad hårtransplantation kommer det att vara svårt, eventuellt omöjligt att korrigera igen.
Därför är det viktigt att du väljer en kvalitetsklinik. Du kan spara pengar på en billigare klinik. Resultatet och risken kommer dock att vara i negativ korrelation till hur billigt det är. Oftast!

- 6) Hur är tjänsten, erbjuder kliniken andra tjänster än hårtransplantation? Då finns det stor anledning att vara väldigt skeptisk.

- 7) Hur är kundens feedback? Reser de från hela världen? Vart går de största kändisarna i världen? För jag skulle tro att bara det bästa är tillräckligt bra för dem, eftersom de utsätts för media hela tiden.

Det här är frågor som jag ställer dig som överväger hårtransplantation och gör en grundlig undersökning. Det finns tusentals kliniker där ute. Och orsaken är enkel. Hårtransplantation är en av de mest lukrativa verksamheterna för manliga klienter. Det finns stor konkurrens men också många kunder där ute.

Jag representerar Hasson och Wong eftersom jag bara kan stå för detta genom att hjälpa andra genom att ge dem det bästa som finns på marknaden.
Om det var något bättre, skulle jag lämna Hasson och Wong eftersom jag inte kan gå med på de lösningar som inte är i toppklass.

För frågor och gratis bedömning av dig från Hasson och Wong kan du antingen kontakta:

info@hassonandwong.com

fyll i gratis konsultation här: https: //hassonandwong.com/hair-transplant-consultation/

och eller så kan du kontakta mig direkt på

thomas@hassonandwong.com

då kan vi kanske ha ett telefonsamtal

Önskar dig en trevlig dag!

Hälsningar,

Thomas
Beste hilsen
Thomas M. Angellsen
Hasson And Wong Scandinavian Adivsor / Country Manager
thomas@hassonandwong.com
www.hassonandwong.com
User avatar
whyatt
Posts: 9800
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

24 Sep 2019, 14:42

Hej Thomas och välkommen tillbaka till brädan! :kisscheek:

Jag vill be om att du förtydligar va du åsyftar här.
Detta är viktigt att veta eftersom du med FUE har en genomsnittlig givarkapacitet på 8000 hårsäckar. När vi använder FUT är vi uppe i 10 000+ hårsäckar. Genom att kombinera båda metoderna kan antalet nå 12 000 - 15 000 hårsäckar.
För att underlätta min förfrågan. Pratar ni på H&W om hårsäcksgrupper eller hårstrån när du pratar hårsäckar? Jag frågar då det är viktigt att hjälpa nybörjare att förstå skillnaden, i synnerhet då de flesta priser idag skrivs som x kr / graft. Förr i tiden försökte oseriösa aktörer måla upp sina ingrepp som större än var de var genom att beskriva ingreppens omfattning räknat i "antalet hår". Om en snitt-graft är på 2.0 hår säger vi, så låter det ju mer grandiost att skriva 4200 hår än te.x. 2100 hårsäcksgrupper.

Vidare gläder det mig att höra att ni går emot mycket av den senaste tidens FUE-hysteri gällande donorn, där de mest frenetiska förespråkarna av FUE-only påstår att man genom FUE kan få ut precis lika mycket som med STRIP och/eller en kombination av STRIP och FUE...och därmed bekräftar att en kombination av teknikerna i regel ger mer grafts. Sen är det ju givetvis som så att STRIP-tekniken även i era rutinerade händer, gärna undviks om det är så att donorn klarar av att leverera tillräckligt med robusta FUE grafts. I alla fall om patienten ämnar snagga sig.

På er hemsida har ni flera välskrivna artiklar. Så här i anti-STRIP tider så vore det trevligt att få ta del av era tankar kring de nackdelar som föreligger med STRIP såsom risk för utdragna ärr, konvalescens, onaturlig växtriktning kring STRIP-sårskanterna pga förslutningen osv.
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
HassonandWong-Thomas
Posts: 33
Joined: 16 Oct 2017, 23:04
Location: Norway
Contact:

02 Oct 2019, 19:14

Hej Whyatt

Jag tackar dig så mycket för din gästfrihet och tillbaka i forumet.

Lite info om mig:

Tidigare var jag huvudsakligen ansvarig för kunder i Centraleuropa och London.
Nu har jag ansvaret för Skandinavien medan 2 andra agenter har tagit över London och Centraleuropa.

När det gäller dina frågor kommer jag att informera så bra jag kan, så kan du fråga mig om det finns något.

Från sista inlägg:
"Detta är viktigt att veta eftersom du med FUE har en genomsnittlig givarkapacitet på 8000 hårsäckar. När vi använder FUT är vi upp till 10 000+ hårsäckar. Genom att kombinera båda metoderna kan antalet nå 12 000 - 15 000 hårsäckar."
Din fråga:
"För att underlätta min förfrågan. Pratar ni på H&W om hårsäcksgrupper eller hårstrån när du pratar hårsäckar? Jag frågar då det är viktigt att hjälpa nybörjare att förstå skillnaden, i synnerhet då de flesta priser idag skrivs som x kr / graft. Förr i tiden försökte oseriösa aktörer måla upp sina ingrepp som större än var de var genom att beskriva ingreppens omfattning räknat i "antalet hår". Om en snitt-graft är på 2.0 hår säger vi, så låter det ju mer grandiost att skriva 4200 hår än te.x. 2100 hårsäcksgrupper."

Här talar jag om hårsäckar och för FUE kan du multiplicera med 2,2 till 2,3 hår i varje hårsäckar. 8000 transplantat * ca 2,2 hår = 17 600 hårstrån
För FUT kan mer extraheras men antalet hårstrån är något lägre per hårsäck.
10000 - 12 000 hårsäckar (för transparent elasticitet och friskt och bra donatorhår)
Här kan du multiplicera med 1,9-2,0 hår per hårsäck. Så total donatorreserv är 10 000 (12 000) transplantat gånger 1,9 till 2,0 hår = 20 000 ++ hår.

I kombination med båda teknikerna FUE plus FUT kan man extrahera 12 000-15000 hårsäckgrupper multiplicerad med 2,0 eftersom figuren blir något mindre vid så stora operationer. Vi pratar om att extrahera totalt 24 000 till 30 000 hårstrån.

Det är mycket få kliniker som klarar sig. Det finns också mycket få kliniker som gör detta och samtidigt tillhandahåller transplantat med hög densitet per kvadratcentimeter.

Den största operationen som framgångsrikt genomförts under en session är en megasession utförd av Dr. Victor Hasson. FUT på cirka 8200 hårsäckar vilket motsvarar cirka 16400 hårstrån.

Över till för- och cons med FUT kontra FUE.

Som du kan se kan den genomsnittliga personen extrahera fler hårsäckar och hår med hjälp av FUT, så om du har en NW4 - NW6 + finns det helt klart en bättre lösning. Särskilt om du vill bygga upp densiteten så mycket som möjligt och samtidigt få den så naturlig som möjligt.
Genom att först ta en FUT kan man avsluta med en FUE. På så sätt maximerar du antalet transplantat och kan nå 12-15000 hårsäckar (24-30 000 hårstrån)
Fördelen med FUE är att det är en bättre lösning för dem som bara behöver fixa vikar, hårfäste, frontparti. Detta gäller för dem från NW1 till NW4. Med det menar jag att det inte finns någon risk att de senare kommer att förlora mer och hamna som NW6 +.
Du får också cirka 10-20% mer hår per hårsäck när du använder FUE vid den första och ibland andra operationen.

Jag har en länk med info och en illustration som ger en bättre bild på för- och cons strip FUT vs FUE:

https://hassonandwong.com/our-journey-to-fue/

Image
Image

Med vänlig hälsning

Thomas
Beste hilsen
Thomas M. Angellsen
Hasson And Wong Scandinavian Adivsor / Country Manager
thomas@hassonandwong.com
www.hassonandwong.com
HassonandWong-Thomas
Posts: 33
Joined: 16 Oct 2017, 23:04
Location: Norway
Contact:

02 Oct 2019, 19:25

När det gäller arr

ärr som ett får på baksidan av huvudet. Här är det mycket viktigt att välja en klinik som är absolut bäst på detta. Att använda en klinik där ärret är som en blyertslinje kommer inte att vara ett problem såvida du inte klipper håret till nivå 1.
Flera FUT-kliniker ger patienten ett problem med överdrivna ärr, vilket är ett problem eftersom det kan ses med kortare hår. Hasson och Wong gör mycket ärrkorrigering på patienter eftersom många patienter tyvärr har valt en klinik som inte gjorde detta så lite som möjligt.
Det finns få nackdelar med FUT på rätt klinik om det görs ordentligt om man inte måste skära av håret. Detta illustreras på ritningen ovan i inlägg
Beste hilsen
Thomas M. Angellsen
Hasson And Wong Scandinavian Adivsor / Country Manager
thomas@hassonandwong.com
www.hassonandwong.com
User avatar
whyatt
Posts: 9800
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

06 Oct 2019, 12:36

Tack för ditt utförliga svar.
Just den bilden du visar i ditt inlägg ovan har jag tidigare postat på forumet just för att jag tkr ni som klinik verkligen sticker ut i mängden, te.x. eftersom ni har seriösa konsulenter, bra blogginlägg, skapar informativ grafik (t.ex. som redan påtalad bild) samt framförallt tillhör de få kliniker i världen som postar resultat med mycket hög kvalité på dokumentation. Att resultaten i sig ofta är "home runs" behöver vi inte ens gå in på :)

Vad jag måste invända emot är dock din skattning om donordjup. Det föreligger ju definitivt som så att exemplarisk extrahering är en svårbehärskad skill. Jag ser ofta tyvärr resultat från te.x. lågpriskliniker där både donor- och recipient misshandlats...så ja, det är absolut skillnad på klinik och klinik i fråga om hur mycket som framgångsrikt lyckas extraheras ur donor, men att vi tunnhåriga skandinaver skulle ha en genomsnittlig donorkapacitet på en bit över 10 000 st grafts, utan risk för synbar donor depletion, låter överdrivet?

Det är ju tveklöst som så att ni har många fina jobb gjorda med höga donortal, men likväl är det inte min personliga uppfattning att t.ex. snittmedlemmen här på forumet, som fortfarande är virgin scalp, sitter och ruvar på 10k förflyttningslämpliga hårsäcksgrupper. Är givetvis beredd att backa om du kan övertyga mig om motsatsen, ingen blir gladare än mig om jag har fel!
:partydance:
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
HassonandWong-Thomas
Posts: 33
Joined: 16 Oct 2017, 23:04
Location: Norway
Contact:

13 Oct 2019, 18:57

whyatt wrote:
06 Oct 2019, 12:36
Tack för ditt utförliga svar.
Just den bilden du visar i ditt inlägg ovan har jag tidigare postat på forumet just för att jag tkr ni som klinik verkligen sticker ut i mängden, te.x. eftersom ni har seriösa konsulenter, bra blogginlägg, skapar informativ grafik (t.ex. som redan påtalad bild) samt framförallt tillhör de få kliniker i världen som postar resultat med mycket hög kvalité på dokumentation. Att resultaten i sig ofta är "home runs" behöver vi inte ens gå in på :)

Vad jag måste invända emot är dock din skattning om donordjup. Det föreligger ju definitivt som så att exemplarisk extrahering är en svårbehärskad skill. Jag ser ofta tyvärr resultat från te.x. lågpriskliniker där både donor- och recipient misshandlats...så ja, det är absolut skillnad på klinik och klinik i fråga om hur mycket som framgångsrikt lyckas extraheras ur donor, men att vi tunnhåriga skandinaver skulle ha en genomsnittlig donorkapacitet på en bit över 10 000 st grafts, utan risk för synbar donor depletion, låter överdrivet?

Det är ju tveklöst som så att ni har många fina jobb gjorda med höga donortal, men likväl är det inte min personliga uppfattning att t.ex. snittmedlemmen här på forumet, som fortfarande är virgin scalp, sitter och ruvar på 10k förflyttningslämpliga hårsäcksgrupper. Är givetvis beredd att backa om du kan övertyga mig om motsatsen, ingen blir gladare än mig om jag har fel!
:partydance:
Tack Whaytt för bra inlägg och frågor.

Det finns uppenbarligen en risk att få större ärr i flera hårtransplantationer som Strip / FUT, men detsamma gäller för en vars grad är FUE.
Det är därför det är mycket viktigt att välja rätt klinik och läkare så att du vet vad du får.
Dr. Jerry Wong är en pionjär inom FUT och man kan läsa mer om honom och hans arbete här:
[Url] https://hassonandwong.com/dr-jerry-wong ... t-surgeon/ [/ url]
Hans kollega har också bidragit med tekniker och verktyg i branschen: Läs här:
[Url] https://hassonandwong.com/dr-victor-has ... t-surgeon/ [/ url]

Jag ger dig två exempel på 2 personer med tunt hår och typiskt nordiskt hår. En från USA, Joe Tillmann och 1 från Norge med rödaktigt hår.
Joe Tillman säger till och med i sina videor att han kunde ha undvikit att ta så många hårtransplantationer hade han börjat ta droger tidigare.
Se video:

Totalt har han tagit bort mer än 10 000 hårsäckar idag. Inledningsvis hade han en dålig utgångspunkt men med användningen av FUT har han lyckats med detta.
Anledningen till att Joe Tillman hade så många operationer var att han började i början av 80-90-talet. När han kom till Hasson och Wong i början av år 2000, var 2500 hårsäckar sinnesblåsande. Idag utför Hasson och Wong lätt 4000-7000 hårsäckar i den första proceduren.
[Media] [/ media]

[Media] [/ media]

När det gäller nordmannen har han idag haft 3 framgångsrika FUT / FUE-operationer i Hasson och Wong och en misslyckad operation på Norges bästa klinik. De tre procedurerna har gett honom totalt 8200 hårsäckar plus 3-400 hårsäckar som inte lyckades i Norge. Han har fortfarande 3000 hårsäckar tillgängliga i reserven.

Här är bilder och historia på 3500 hårsäckar:
[Url] https://hassonandwong.com/timeline/oslo ... -timeline/ [/ url]

Jag har själv transplanterat nära 9300 hårsäckar med FUT (2 operationer - 5300 + 4000) och jag har ytterligare 3-4000 kvar med FUT plus några tusen med FUE. Her er første operation:

[Url] https://hassonandwong.com/hair-transplant-story/ [/ url]

Detta ger dig och dig en bild av vad som är möjligt. Det som avgör hur mycket man kan få ut med FUT / Strip är elasticiteten på baksidan av huvudet och sidorna plus givarhåret själv.

Vissa människor kan inte få mer än 4-5 000 hårsäckar på grund av dåligt givarområde, mycket tunt hår och dålig elasticitet. I detta fall kanske du inte får mer än 3000 hårsäckar med FUE

Genomsnittet för en skandinavisk är mycket högre när man använder båda teknikerna på en mycket bra klinik och mycket bra läkare. För att maximera antalet hårsäckar rekommenderas FUT först följt av FUE.

Kontakta mig på thomas@hassonandwong.com om du vill gå till en klinik som kan leverera.

Med vänliga hälsningar,

Thomas
Beste hilsen
Thomas M. Angellsen
Hasson And Wong Scandinavian Adivsor / Country Manager
thomas@hassonandwong.com
www.hassonandwong.com
User avatar
whyatt
Posts: 9800
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

21 Oct 2019, 16:05

Joe Tillman säger till och med i sina videor att han kunde ha undvikit att ta så många hårtransplantationer hade han börjat ta droger tidigare.
Med droger menar du givetvis "mediciner" och ja absolut, det är en väg att gå som många väljer, sen kan man nog i fallet Tillman inte säga hur mycket nytta han hade haft av finas+minox så här över 20 år senare, i synnerhet inte om man räknar in den belastning dessa mediciner kan ha på hälsan i övrigt, även om de initialt hjälper många beträffande skalphåret - men oaktat det, Joes resultat är så klart imponerande och välkända.

Så den rödlätta norrmannen har alltså tack vare ER metod närmare 12 000 st hårsäckar totalt för förflyttning, utan påtaglig åverkan i donorn? Eller menade du att 3-400 egentligen är 3-400 st?! Isåfall blir det ju ännu mer. Oavsett så har jag svårt å tro att donors med det djupet skulle tillhöra snittet, och då konkluderar jag iaf 15 år av egen research. Om H&W extraherar "bäst i världen" och smärtfritt får ut +10k grafts @ en majoritet av alla som kommer in (där konkurrenter hade fått ut någonstans 50-75%), får ni gärna förklara lite mer i detalj hur detta går till..
Genomsnittet för en skandinavisk är mycket högre när man använder båda teknikerna på en mycket bra klinik och mycket bra läkare. För att maximera antalet hårsäckar rekommenderas FUT först följt av FUE.
Yes, kombination av de båda teknikerna hos rätt typ av klinik maximerar donor-potentialen, och slutresultatet. I en annan tråd här på forumet lägger jag fram hypotesen kring att använda FUT-ärret som en "falsk bena". Problemet, utöver ärrvävnadens opålitliga beteende, är att FUT-ärr aldrig tas från tinning till tinning utan snarare från "öra till öra" - har ni någon erfarenhet av längre FUTs än så? Vad tror du om att använda ärret som bena om man FUE'ar eller FUT'ar fram till tinningarna och på så sätt härmar en naturlig bena? Frisyrvalsexempel:
Half-Bun-with-Undercut.jpg
Half-Bun-with-Undercut.jpg (18.31 KiB) Viewed 296 times
Image

Vore intressant med både Hassons och Wongs input i frågan. Målet primärt är givetvis att inte behöva bry sig om ärret öht utan istället använda sig av det som en naturlig bena.
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
sparrow
Posts: 684
Joined: 22 Apr 2008, 10:15

22 Oct 2019, 22:48

Jag kikade in på H and Ws hemsida men jag kunde inte hitta några uppgifter om priser - jo nu såg jag det - 5 dollar per grafts för en strip på 2000 grafts - före skatt,, om det utförs i Skandinavien är det då moms som läggs till? I Sverige skulle det då dra iväg mot 125 000 kr för en fut på 2000 grafts? 10 000 grafts verkar hamna på drygt 350 000 kr, före skatt, när det ens är möjligt att ta ut så pass stora hudremsor.

Om man har ett omfattande håravfall så är risken större att en HT blir misslyckad - krävs flera operationer, graftsen inte räcker till, och många andra scenarier - alternativt att en person med ett mer omfattande håravfall förr eller senare ser det som ett bättre alternativ att raka ner håret snarare än att välja en HT som kanske måste kombineras med hårfibrer för att se ok ut, om ens det med tiden fungerar. Den möjligheten kan vara helt borta om kliniker har skurit upp huden får ena tinningen till den andra för att göra en megaexceptionellt stor stripoperation. Om det sedan blir ett ärr tunt som ett pennstreck kan ingen klinik utlova när hudtyper kan ha olika läkningsegenskaper. Det finns aldrig någon 100% garanti för hur ett ärr kommer att se ut.

Det är en sak om det har gått att stoppa upp fortsatt håravfall med någon fungerande metod och/eller att man har uppnått en hyfsat hög ålder så att man bättre kan bedöma håravfallsmönstret som mer begränsat.

Min uppfattning om fut vs fue är helt klart - stay away from fut om det inte handlar om att t ex denspacka vikar där håravfallet är begränsat till max nw3. I annat fall bör man nöja sig med vad som går att få ut av en fue för att vara långt mer säker på att man sedan kan raka ner håret om man skulle hamna i en situation där HT-spåret med tiden inte är något att fortsätta på.
HassonandWong-Thomas
Posts: 33
Joined: 16 Oct 2017, 23:04
Location: Norway
Contact:

14 Nov 2019, 20:01

whyatt wrote:
21 Oct 2019, 16:05
Joe Tillman säger till och med i sina videor att han kunde ha undvikit att ta så många hårtransplantationer hade han börjat ta droger tidigare.
Med droger menar du givetvis "mediciner" och ja absolut, det är en väg att gå som många väljer, sen kan man nog i fallet Tillman inte säga hur mycket nytta han hade haft av finas+minox så här över 20 år senare, i synnerhet inte om man räknar in den belastning dessa mediciner kan ha på hälsan i övrigt, även om de initialt hjälper många beträffande skalphåret - men oaktat det, Joes resultat är så klart imponerande och välkända.

ENIG med deg her @Whatt. Erfaringen fra Dr.Hasson og Dr.Wong og ved konsultasjoner med klienter er at personer som ikke tar noen form for prevensjon, topical, oral finasteride eller andre løsninger trenger minst 2 hårtransplantasjoner og kanskje 3-5 mye mulig med årene.

Så den rödlätta norrmannen har alltså tack vare ER metod närmare 12 000 st hårsäckar totalt för förflyttning, utan påtaglig åverkan i donorn? Eller menade du att 3-400 egentligen är 3-400 st?! Isåfall blir det ju ännu mer. Oavsett så har jag svårt å tro att donors med det djupet skulle tillhöra snittet, och då konkluderar jag iaf 15 år av egen research. Om H&W extraherar "bäst i världen" och smärtfritt får ut +10k grafts @ en majoritet av alla som kommer in (där konkurrenter hade fått ut någonstans 50-75%), får ni gärna förklara lite mer i detalj hur detta går till..

@Whatt Ja Nordmannen med rødt hår har en donor kapasitet på rett under 12000 hårsacker/hårsekker som tilsvarer et gjennomsnitt på ca 12000 ganger 1,7 hår = ca 20 000 enkelte hår. (Du kan også kalle det single hår) da han som rødhåret har et tynnere hår per hårsack. Nordmannen med rødt hår har mindre elastitet enn gjennomsnittsskandinaveren. Snittet ved kombinasjon av FUT og FUE tatt i betraktning kandidater fra skandinavia som er kvalifisert for en hårtransplantasjon ligger mellom 9000 og 10 000 hårsacker. DVS ca 17 000 - 22 000 hår, alt etter donorområde.

Vi har Canadere, amerikanere, og flere lyshårige som har vært oppe i 12 -15 000 hårsacker ved 3-4 operasjoner. Så dette er en realitet.

GRUNNEN er at Hasson and Wong har utviklet (DE ER PIONEERER - kan leses på nettsiden og google) ekstrasjonsutstyret for FUT som har bidratt til SVÆRT store operasjoner(STore megasessions). I tillegg så gjør de operasjoner opptill ca 4400 grafts FUE per omgang.
Dette er noe de selvsagt ikke deler med konkurrentene. Dr.Wong er han som står bak utviklingen av ekstrasjonsmetoden. Dr.Hasson er legen som klarer å ekstrahere mest av dem.
ITILLEGG så er Dr.Hasson pioneer på utviklingen av en spesiell "custom blade technique" som gjør at de kan densepacke mer enn andre klinikker.
Dr.Hasson har i ettertid gitt dette verktøyet til hårtranplantasjonsindustrien fordi han ønsket at bransjen skulle få et bedre rykte. Det er idag flere som bruker dette verktøyet men ikke så mange som mestrer det som han selv. Derfor får han noe av den høyeste tettheten i verden.

DETTE er svært viktig informasjon som ALLE burde vite når de gjør RESEARCH på hårtransplantasjonsklinikker, MEN VELDIG FÅ VET DETTE.

Det forteller meg hvor lite mange der ute vet før de foretar en hårtranplantasjon. DESVERRE.
Jeg holdt selv på å bli lurt av en norsk klinikk. Min bestevenn ble lurt og mange andre jeg vet om har desverre fått middelmådige til ok resultater.

Tilleggsinfo:
Profesjonelle klinikker regner alltid ut basert på hårsacker. Klinikker som snakker om single hår og ikke hårsacker vil jeg si (og da snakker jeg av egen erfaring og ikke på Hasson and Wong sine vegne, viser at de ikke er en bra klinikk og det bør lyse rødt lys og stopp for deg som undersøker).
Genomsnittet för en skandinavisk är mycket högre när man använder båda teknikerna på en mycket bra klinik och mycket bra läkare. För att maximera antalet hårsäckar rekommenderas FUT först följt av FUE.
Yes, kombination av de båda teknikerna hos rätt typ av klinik maximerar donor-potentialen, och slutresultatet. I en annan tråd här på forumet lägger jag fram hypotesen kring att använda FUT-ärret som en "falsk bena". Problemet, utöver ärrvävnadens opålitliga beteende, är att FUT-ärr aldrig tas från tinning till tinning utan snarare från "öra till öra" - har ni någon erfarenhet av längre FUTs än så? Vad tror du om att använda ärret som bena om man FUE'ar eller FUT'ar fram till tinningarna och på så sätt härmar en naturlig bena? Frisyrvalsexempel:

@Whyatt - Det stemmer ikke helt. Nå kommer det øyeblikk resultater av en av mange superstjerner som har foretatt hårtransplantasjon på Hasson and Wong. Hans arr er tatt fra over øret, altså fra thinning til thinning.
HER KOMMER DET ANN PÅ OM DU ER EN POTENSIELL NORWOOD 6-7 kandidat i fremtiden. En kan ikke ta risiko her da det er katastrofe for Hasson and Wong viss du skulle mistet hårsackene du har satt inn.
Vi velger alltid sikkerhet foran risiko. FUT arrene er veldig forskjellige. Noen fra øre til øret, noen fra tinning til tinning. :)

Her er det ingen fasit. Det krever konsultasjon og bilder og vurdering av informasjon.

Half-Bun-with-Undercut.jpg

Image

Vore intressant med både Hassons och Wongs input i frågan. Målet primärt är givetvis att inte behöva bry sig om ärret öht utan istället använda sig av det som en naturlig bena.
Hvis du ønsker kan du sende inn informasjon til hasson and wong også kan legen gi deg en vurdering basert på info og bilder. Ta klare bilder. Konsultasjonen online er GRATIS!
Du må presisere FRAGOR om arr i info.

Se link: https://hassonandwong.com/hair-transplant-consultation/
Beste hilsen
Thomas M. Angellsen
Hasson And Wong Scandinavian Adivsor / Country Manager
thomas@hassonandwong.com
www.hassonandwong.com
HassonandWong-Thomas
Posts: 33
Joined: 16 Oct 2017, 23:04
Location: Norway
Contact:

14 Nov 2019, 20:13

sparrow wrote:
22 Oct 2019, 22:48
Jag kikade in på H and Ws hemsida men jag kunde inte hitta några uppgifter om priser - jo nu såg jag det - 5 dollar per grafts för en strip på 2000 grafts - före skatt,, om det utförs i Skandinavien är det då moms som läggs till? I Sverige skulle det då dra iväg mot 125 000 kr för en fut på 2000 grafts? 10 000 grafts verkar hamna på drygt 350 000 kr, före skatt, när det ens är möjligt att ta ut så pass stora hudremsor.


@sparrow - 5USD for de første 2000 hårsacker plus du får 2-3 netter på hotell plus 400USD for flyreise dekket. Alt over 2000 hårsacker betaler man 3USD for.

Hasson and Wogn har rykte og renome som verdens beste klinikker og JA vi er blant de dyreste i verden nettopp fordi vi leverer konsistente resultater i meget høy klasse.
(Viser til Mikroøkonomi - Når du kjøper luxury goods så får du det du betaler for. Kjøper du porsche så får du deretter. Kjøper du Ford så får du deretter. Det er ikke det samme selv om begge er en bil du kan kjøre fra A til B) Slik er det også med Hasson and Wong og derfor betaler du mye.

Du kan dømme oss på misfornøyde pasienter hvis du vil. Og det er en Meget Meget få av dem.


Om man har ett omfattande håravfall så är risken större att en HT blir misslyckad - krävs flera operationer, graftsen inte räcker till, och många andra scenarier - alternativt att en person med ett mer omfattande håravfall förr eller senare ser det som ett bättre alternativ att raka ner håret snarare än att välja en HT som kanske måste kombineras med hårfibrer för att se ok ut, om ens det med tiden fungerar. Den möjligheten kan vara helt borta om kliniker har skurit upp huden får ena tinningen till den andra för att göra en megaexceptionellt stor stripoperation. Om det sedan blir ett ärr tunt som ett pennstreck kan ingen klinik utlova när hudtyper kan ha olika läkningsegenskaper. Det finns aldrig någon 100% garanti för hur ett ärr kommer att se ut.

@Sparrow - Det er et meget godt poeng. Vi har ingen garanti her i verden. Desto VIKTERE å velge best mulig klinikk som kan få mest mulig ut av donorområdet ditt. For da reduserer du RISIKOEN.


Det är en sak om det har gått att stoppa upp fortsatt håravfall med någon fungerande metod och/eller att man har uppnått en hyfsat hög ålder så att man bättre kan bedöma håravfallsmönstret som mer begränsat.

@sparrow - også et bra poeng. Dette er noe en må kjenne på selv. Som sagt så finnes det flere løsninger.

Min uppfattning om fut vs fue är helt klart - stay away from fut om det inte handlar om att t ex denspacka vikar där håravfallet är begränsat till max nw3. I annat fall bör man nöja sig med vad som går att få ut av en fue för att vara långt mer säker på att man sedan kan raka ner håret om man skulle hamna i en situation där HT-spåret med tiden inte är något att fortsätta på.

@Sparrow - riktig - For mennesker opp til NW3-4 anbefaler jeg normalt FUE.
Mht FUT så må du velge en klinikk som gir MINST MULIG ARR, noe Hasson and Wong også er svært gode på tilsammenligning med andre klinikker.

Ta gjerne en online konsultasjon @Sparrow om du skulle vurdere HT en dag.
https://hassonandwong.com/hair-transplant-consultation/

Jeg kan også sette opp KONSULTASJONER I STOCKHOLM eller OSLO om du / dere ønsker.

hilsen

Thomas
Beste hilsen
Thomas M. Angellsen
Hasson And Wong Scandinavian Adivsor / Country Manager
thomas@hassonandwong.com
www.hassonandwong.com
Skriv inlägg