Dygnsrytm

NYHET - Mot håravfall och tunnhårighet!
Nu börjar vi att bygga upp LOOKGOOD ANTI HAIR-LOSS TOOLKIT bestående av fakta om de produkter och metoder mot håravfall och tunnhårighet som vi tror allra mest på.
Access endast för inloggade medlemmar! :neener:

Dygnsrytm

Om ämnet håravfall
MobyDick
Posts: 12
Joined: 26 Aug 2011, 17:11

05 Dec 2018, 17:05

Har lite tankar på att göra en HT och tänkte lite om resultatet skulle kunna påverkas av att man jobbar natt, dvs vänder på dygnet? Vet att det är allmän uppfattning att man mår bäst av att inte vända på dygnet men tänkte ifall det är någon som sitter på egen erfarenhet eller teori? Har jobbat natt förr och vet inte om jag direkt påverkades nämnvärt, fick oftast tillräckligt med sömn så svårt att bedöma. Mitt eget hår har sakta tunnats av sedan tonåren och har inte direkt slutat sedan jag återgick till normal dygnsrytm så att säga
User avatar
whyatt
Posts: 9649
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

06 Dec 2018, 08:38

Viktigast är nog att få en kontinuerligt tillräcklig sömnupplevelse, oavsett när på dygnet den inträffar..men det är ju ingen hemlighet att vi merparten av tiden på jorden föredragit att dra oss tillbaka när det börjat skymma. En del forskning pekar åt att "vända-på-dygnet" på sikt har särdeles besvärande effekter på hälsan och det verkar som så att just för lite sömn är en stor orsak.

Gällande HT och sömn så har jag inte sett någon info om detta. Många upplever vissa sömnproblem första dagarna efter, det är väl pretty much vad som sagts...men visst låter det rimligt att en bra sömn de första veckorna knappast kan skada. Om detta i sig är en faktor som kan påverka överlevnaden hos transplantaten låter jag vara osagt.
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
Skriv inlägg