Beställning lagd

Beställning lagd

Intressanta metoder, främst för de mest tunnhåriga
KarlXVIGustav
Posts: 45
Joined: 25 Dec 2012, 00:35

07 Aug 2016, 18:20

Hej!Tänkte ventilera av mig lite om min hårresa och framtida planer. Då jag precis som många här börjat tappa tidigt(17 år) så har det påverkat mig negativt på många sätt. Mest är det väl självförtroendet och hur ofta jag socialiserar med andra som ändrats. Jag började med minoxidil vid ca 19 års ålder med goda förhoppningar(lite för höga). Visst har det bromsat ner det i viss mån, men något mirakel har det inte utfört. Efter sådär en två års användande fick jag ett utfall att jag skulle raka av mig allt och jag slutade med minox. Det var dock något aldrig kände mig bekväm i och håret fick så småningom växa ut och jag började använda dermmatch med goda resultat och så småningom med minox igen. Ett tag efter det började tedlin lägga upp bilder på sin HE och ett nytt hopp föddes inom mig om att jag återigen skulle kunna ha en frisyr som jag kände mig bekväm i. Det är nu ganska länge sedan och sedan dess har jag varit mycket nära att beställa ett flertal gånger men det har inte blivit av ännu, tills nu!Den huvudsakliga orsaken att jag dragit ut på tiden är jag tänkt att det skulle vara lättare att undvika upptäckt om jag börjar använda HE direkt när jag börjar plugga på universitet då jag antagligen inte skulle känna några där vid start. Nu är det dessutom på upphällningen med att kunna gömma håravfallet med dermmatch då det blivit allt för glest på sina ställen, så det är nu aldrig börjar jag känna. Dock så verkar jag inte tajma in det så pass bra när jag vart tvungen att skaffa ett boende att skicka den till först. Istället blir det ett par veckor in på terminen jag får göra bytet. Får väl helt enkelt bli en del dermmatch och kepsbärande första veckorna :/Det jag valt att satsa på är en enhet helt i french lace med AA front kontur, 60% densitet och graduated hairline. Fastsättning har jag tänkt göra med tejp på sidorna samt baktill, fronten skall limmas. Allt jag kommer behöva i början har jag beställt på toplace. Valet på dem skedde p.g.a. att de verkar prisvärda, pålitliga och har bra valmöjligheter utan att priset skenar iväg.Väl mött och förhoppningsvis kan jag visa er några framgångsrika kort så småningom :)
fukhair
Posts: 16
Joined: 15 Oct 2014, 19:23

07 Aug 2016, 18:44

Hej!Kul att du delar med dig av din nya hårersättnings resa. Det känns bra att veta att det finns HE bärare här på forumet som man kan bolla diskussioner och tankar med just angående hårersättningar då det är alternativet som jag kanske kommer att använda mig av i framtiden om mina hairdays blir sämre ^^Ser fram emot bilder och lycka till!
composer
Posts: 100
Joined: 08 Dec 2007, 20:53

08 Aug 2016, 15:31

Hej Karl!Härligt, tejp i sidor och bak är ett bra val, en french lace du valt är ett form utav väldigt tunt nät. Vilket då gör att lim, när den börjar bli lite kletig efter 1v ca, gärna sipprar igenom och blir lite svårare/omständigare att hålla ren. Så det är smart att du endast valt lim till fronten där man exponerar håret mest, du kommer få en väldigt realistisk hårlinje.Fördelen med lace är att det är hållbarare, fördelen me thinskin (plast) är att det är lättare att hålla rent. Vid nästa beställning, prova båda så vet du vilken typ som passar dig och dina rutiner bäst!Lycka till! :)
KarlXVIGustav
Posts: 45
Joined: 25 Dec 2012, 00:35

18 Aug 2016, 10:56

Jag köpte french lace mest för att se om jag kan ha en exponerad hårlinje och det ska vara en bra kompromiss mellan hållbarhet och låg synlighet. Men desto mer jag tänker på det så tror det kan vara en bra ide att göra som composer skriver att pröva en thin skin också. Framför allt så skulle det säkert vara smidigt att kunna byta till ett mer lättrengörligt system innan en längre resa även om jag skulle använda lace till vardags. Men får se vad jag tycker när jag systemet kommer. Har i alla fall fått hem lim m.m. nu så kan inte vara alldeles för länge innan det är dags att pröva :D
User avatar
whyatt
Posts: 9791
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

18 Aug 2016, 22:40

Kul att du är i gång och jag ser fram mot att få se dina bilder later on!
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
composer
Posts: 100
Joined: 08 Dec 2007, 20:53

18 Aug 2016, 23:09

Det var längesedan jag testade french lace själv. Då var jag lite mer "rookie". Ska nog prova igen och se om jag får till det bättre nu :) Thinskin i bra skick är dock i princip omöjligt för någon att se.. även jag själv har svårt att hitta var huden går över till plast. Så pass bra är det.
composer
Posts: 100
Joined: 08 Dec 2007, 20:53

23 Aug 2016, 12:13

Karl, av nyfikenhet. Vad betalade du för håret + transport?
KarlXVIGustav
Posts: 45
Joined: 25 Dec 2012, 00:35

24 Aug 2016, 14:53

249$ per enhet plus 50$ i frakt, sen blir det ju lite kostnader för lim osv. Finns ju sidor som är billigare än toplace, men där ingår väldigt lite i standardpriset. Blekta knutar, välja annan frontkontur och sånt gör att det blir dyrare där i slutändan för ett sånt system som jag önskat.Så det blir ju inte billigt direkt, men kostar ju att ligga på topp ;)
Switzer
Posts: 3
Joined: 13 Dec 2015, 09:50

04 Sep 2016, 11:48

Ser fram emot att höra vad du tycker och se hur det blev när du får hem hårersättningen. :)Känns som att jag är lite i samma situation som dig och funderar starkt på att börja använda hårersättning i samband med att jag flyttar och börjar studera på annan ort.Vart tänker du gå för inklippning av HE:n eller har du tänkt göra det själv?
Finasterid 1,25mg/dag

Minoxidil 5% 2ggr/dag
KarlXVIGustav
Posts: 45
Joined: 25 Dec 2012, 00:35

05 Sep 2016, 19:37

Kul att det är andra med liknande planer. Gällande inklippning så har jag tänkt göra allt själv. Eftersom jag klippt mig själv under ett par år så borde det inte vara nå svårare att klippa med en HE på huvudet. Dock så har jag alltid kört en enkel klippning, maskin på sidorna och klippt toppen till en godtycklig längd. Däremot första mallen och fastsättningen är jag dock lite oroad över. Men det är många som har gjort det innan utan några speciella förkunskaper :)
KarlXVIGustav
Posts: 45
Joined: 25 Dec 2012, 00:35

01 Oct 2016, 19:22

Fick mina system igår. Så jag tänkte ge en liten rapport för de som är intresserade.Det första jag märkte när jag öppnade paketet var att jag beställt en nyans för mörkt även fast medvetet valde en som jag tyckte såg ut att vara en för ljus för att vara på säkra sidan. I vilket fall så klippte jag ner mitt överkamningshår, rakade bort mitt kvarvarande hår uppepå(ingen återvändå nu-scary!) och gjorde en mall. När jag sedan skulle klippa till HE:n gjorde jag dock ett väldigt stort misstag. Istället för att bara klippa lace fick jag med en hel del hår närmast kanten. Det gör att det är väldigt många korta stickiga hårstrån som gör skarven mellan mitt hår och HE:n blir väldigt uppembar när man känner efter. Allra värst vart det längst bak där det till och med ser konstigt utan att kamma bak håret. I vilket fall gick det väldigt smidigt att få fast den. Hade rikligt med alkohol uppepå huvudet så att jag kunde knuffa runt HE:n tills jag fått den på rätt plats. Sedan två lagar lim i fronten. Sitter väldigt bra än så länge :)Nätet i fronten vart ganska synligt på de ställen jag inte tryckt ner det tillräckligt och inte synligt alls där jag lyckats bättre med det. Färgskillnaden är dock ganska påtaglig mellan mitt hår och HE:n. Det lyckades jag dock åtgjärda med ett färgat torrshampoo jag hade. Med lite sånt på sidorna blir det en perfekt övergång. Kanske färgar jag mitt hår på sidorna senare för att få en längre hållbar lösning. I överlag ser det väldigt bra ut och naturligt ut när jag har stylat håret. Ska återkomma med någon bild och lite reflektioner allt eftersom. Är det nån som har frågor så försöker jag svara så gott jag kan :)
KarlXVIGustav
Posts: 45
Joined: 25 Dec 2012, 00:35

07 Oct 2016, 18:19

Bjuder på några bilder som lovat. Har väl inte fungerat helt optimalt första veckan då jag inte tålde tejpen jag hade använt(truetape lowprofile). Dock så fick jag med ett prov på walker no shine som jag satt fast med nu. Väldigt dumt utformad tape, har glanslösa sidan under pappret vilket gjorde den nästan helt omöjlig att få fast. Helt idiotiskt 😠URL=http://forumbilder.se/FBBBE/20161007-173952][/url]composer
Posts: 100
Joined: 08 Dec 2007, 20:53

26 Oct 2016, 01:22

Tjena Karl.Jag tycker det ser bra ut för ett första resultat. När du färgade ihop allt är det väldigt realistiskt i fram, jag kan tycka mig se att man kan göra ett bättre jobb i bak men samtidigt, det finns femtioelva frisyer idag där folk önskar "Överhäng" och kortklippt under. Så absolut inget konstigt med det.Läste att du lyckades sämre med att klippa din hårdel, givetvis ska man försöka kamma håren åt sidan så att man endast klipper i materialet och inte i hårstråna. Men nu har du iaf lärt dig det, i övrigt är det verkligen hur lätt som helst.Jag skulle rekommendera dig att beställa hem en ersättning i plast för att prova. finns olika tjocklekar där hållbarheten givetvis påverkas ju tunnare man väljer. Jag föredrar plast då den är lite "elastisk" och då är väldigt enkel att få precis där man vill ha den.Kvalitén på bra sådana och bra nät är så pass bra att man själv emellanåt försöker se i spegeln vart hårdelen faktiskt börjar då det smälter in så pass snyggt. Med bra underhåll och byte av hårdel när den börjar ge upp, så är det i princip osynligt.
KarlXVIGustav
Posts: 45
Joined: 25 Dec 2012, 00:35

30 Oct 2016, 15:39

Jag har faktiskt funderat mer och mer på att pröva en thin skin nästa gång. Framförallt för att göra rengöring enklare.Det som jag oroar mig för med thin skin är dock att det ska bli varmt och klia. Vad kör du för tjocklek och fastsättning Composer? och hur det att träna med thin skin?
Skriv inlägg