Fördel med FUE IM (Ilter) eller bara säljsnack?

Fördel med FUE IM (Ilter) eller bara säljsnack?

Alla typer av HT-diskussioner som inte rör specifika resultat
cim19mh3
Posts: 1
Joined: 12 Feb 2020, 10:32

12 Feb 2020, 16:20

Undrar om någon har nån uppfattning om FUE IM (alltså Ilter method) är bättre än andra klinikers metoder? Ilter påstår att det med hjälp av mikrokirugiska verktyg ger kortare läkningstid å bättre överlevnad av hårsäckarna osv osv.

https://www.ilterclinic.se/haartransplantation/fue-im/

Alla kliniker skriver ju på sina hemsidor att dom är världsledande :)
User avatar
whyatt
Posts: 9791
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

13 Feb 2020, 10:27

Ilter är gammal i gemet och sällan hör man klagomål...men därmed inte sagt att FUE IM är världsrevolutionerande. Med risk för att återge en inte helt ackurat bild så kan man argumentera för mindre FUE-verktyg (som alla kirurger kan köpa in hur lätt som helst) gör mindre åverkan i både donor- och mottagarområde. Fine. Makes sense....men det är inte riktigt så enkelt och vi ser välrenommerade kliniker runt hela klotet visa upp imponerande resultat med te.x. 0.8-0.9mm punch...så det handlar mer om vad resultaten över tid säger, än specifikationen på verktygen.

Jag konstaterar precis som du själv gör att kliniker sällan håller igen med de egenriktade lovorden, på sina hemsidor. Alltså ska man inte ordagrant insupa denna information utan istället fokusera på bilder och videos. En tumregel jag har är att; Ju otydligare före/efterbilder som produceras, desto mer ointressant blir kliniken för mig. Även om resultatet ser top notch ut i en undermålig dokumentation (fast suddigt, märkliga vinklar, små bilder etc) blir det ointressant.....och 2020 så finns det inte längre några godtagbara ursäkter från någon klinik, oavsett plats på jorden.
Hår: Skalpmassage - Serum - Dermastamp - Tillskott - Schampo etc..
Kost: Mestadels LCHFHP (med lågt intag av växtbaserat)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarie - Cold shower - Meditation - Sömn - Fuskdagar :)
Skriv inlägg