PRP in i sidor & nacke - Kan det vara något för alla med klen donorn?

PRP in i sidor & nacke - Kan det vara något för alla med klen donorn?

Alla typer av HT-diskussioner som inte rör specifika resultat
User avatar
whyatt
Posts: 9424
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

13 Jan 2019, 17:35

Hårkirurgi, aka hårtransplantation (HT), är än så länge ensam på topp när det kommer till hårtillväxt. Krämer, lotions, piller och apparatur i all ära, de kan bromsa in befintligt håravfall och lite randompoppa "nya" hårstrån, men väldigt sällan av kosmetiskt signifikant natur...så thank god för hårkirurgin existens i vår så utseendefixerade civilisation :mrgreen:

Image

Ett vanligt hinder, som många kliniker inte direkt skriker ut och dessutom många HT-sugna väljer att negligera, är det faktum att, sett över många år, kan ens donor mycket väl vara för freaking usel för att rättfärdiga HT-ingrepp ÖHT. Ett sätt att motverka katastrofen är att behandla sitt håravfall på daglig basis med ett noga sammansatt behandlingsprogram med så få bieffekter och så många positiva "på-köpet" effekter som möjligt. Det är ett sätt. Här fäjlar de flesta. Ett annat är att dunka in PRP i nacken och sidorna som om ens överlevnad depended on it. Gärna med tillhörande skalpmassage eller dylik apparatur för att skaka igång vävnaderna, blodflödet och näringsupptaget. På sikt är detta en GOD strategi för att motverka det förfall som också donorn riskerar att visa upp i takt med att åren går. I synnerhet om man redan pre-op har på känn att ens donor fan inte är mycket att hänga i julgranen och/eller ens håravfall mkt väl kan få en snedtändning och halka neråt i norwood-träsket.
"PRP therapy can be used in the months leading up to the procedure by increasing the density of hair in the donor sites in order to provide more viable grafts for use during the procedure. For patients with sparse hair in their donor sites who may not initially be ideal candidates for hair transplantation surgery, PRP therapy can provide a boost to their hair growth and make transplants a reality" - Dr. Jerry Cooley
Tyvärr när det gäller bl.a. den svenska PRP-marknaden så kryllar det av oserösa hitte-på-kliniker som gärna centrifugerar just ditt blod i en billig alibaba-centrifug och därtill använder ett undermåligt PRP-kit som rent biotekniskt härstammar från en tidpunkt då Markoolio fortfarande spelades på radio *ryser*, ...och för denna högst tveksamma injicering avkrävs köparen, aka du, på någonstans 3-5k av hårt beskattade riksdaler. Bortser vi från den ohållbara prissättningen för 45 minuter av treatment, så är behandlingsmetoden hos en seriös aktör som vet vad denne håller på med, helt klart intressant för donorn, enligt mig.

Vill du lära dig mer om PRP? Släng ett öga på denna sajten (de säljer produkter inom området så nej, de är inte unbiased):
https://drprpusa.com/drprp-platelet-rich-plasma-kit/
Hår: Omfattande program för 2019. Komplett info kommer i mars
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
Skriv inlägg