Smile Hair Clinic, fast pris?

Smile Hair Clinic, fast pris?

Alla typer av HT-diskussioner som inte rör specifika resultat
anthonykiedis
Posts: 6
Joined: 14 Sep 2018, 07:37

14 Sep 2018, 07:46

Hej,

Tänkte bara höra om någon här på forumet har varit i kontakt eller hört om smile hair clinic i Istanbul, Dr. Mehmet Erdoğan.

Såg en dokumentär av BBC som följer en brittisk kille till denna klinik se länk:Mailade dem och fick ett pris som jag tycker verkar helt galet. Dem tar inte betalt per graft utan dom har ett fast pris, vilket är väldigt lågt.

We dont do price per grafts. We have a fixed price for treatment which comes with an All-Inclusive Package deal.

Our current prices are €1590 or 1430 GBP's or $1855 USD vilket är ca 16.000SEK....

Vad tror ni om detta? Verkar det inte helt otroligt billigt.
User avatar
whyatt
Posts: 9531
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

18 Sep 2018, 10:08

Din fråga är väldigt viktig och relativt vanlig.
Jag har ingen specifik kunskap om kliniken i frågan utöver att det möjligtvis är så att Dr. Mehmet Erdoğan är den Mehmet Erdoğan som tidigare arbetade på ASMED. Om så är fallet är det intressant att veta varför deras vägar skiljdes åt, men som sagt, nu spekulerar jag utifrån ansatsen att det är samma person (Anm. Nej, det är INTE samma person). Det är inte ovanligt i denna bransch att personal ansluter sig till en känd klinik, arbetar några år och sen hoppar av och öppnar eget. Ibland med allas vetskap, ibland inte.

Det har under många år vimlat av billiga kliniker, runt om i världen. I en majoritet av fallen har de inte presterat i linje med de bästa i världen - samtidigt vill jag inte "dra alla över en och samma" och påstå att det bara är dyra kliniker som är bra. Faktum är att ett låglöneland med allmänt klen BNP, definitivt kan husera kompetenta HT-kirurger vars hårtransplantations-skills vida överstiger snittet - men hur veta?
Vad vi vet är att mängder av lågpriskliniker de facto INTE producerar top notch resultat. Som konsument, i synnerhet utomlands, bör man därför vara väldigt försiktig och göra sin research noga. Turkiet är kanske lite extra intressant eftersom de erbjuder hela spektrumet.

Betänk också att i princip ALLA lågprisklinikers högsta dröm är att bli som de mer kända, dyrare klinikerna. Som HT-kirurg/specialist är just de stora pengar som går att tjäna på hårtransplantationer en riktigt smaskig morot (det är trots allt utseendefixering de valt att satsa på) - igen, detta i sig betyder inte att en billig klinik är en dålig klinik, men risken ökar.

HT är alltid lite av en chansning - men risken tenderar i alla fall från mitt perspektiv inte att reduceras vid lågprisval. Om du ändå vill chansa lite mer och spara en slant eller två, så att säga, vilket är helt valfritt, så se till att åtminstone INTE slarva vid din analys. Ha en plan. Skriv ned frågor. Skicka bilder. Kommunicera med koordinatorn. Se framförallt till att få se en mängd bild-dokumentationer där liknande fall som ditt eget opererats på och där resultaten imponerar på dig. För att förstå vad som är ett realistiskt resultat utifrån dina förutsättningar samt vad som generellt sett är ett bra resultat behöver du lära dig mer om ämnet. Exempel: Det som första veckan ser ut att vara en imponerande kalufs med 4000 st grafts, kan fjärde vecka upplevas som onaturligt.

Lycka till.
Hår: Omfattande program för 2019. Mer info kommer senast i juli
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
ASMED-Clinic
Posts: 127
Joined: 02 Oct 2014, 15:21

20 Sep 2018, 13:47

Hej alla,

Vi, kliniken ASMED, skulle vilja informera alla på forumet att kirurgen Mehmet Erdogan har aldrig samarbetat med oss.

Med vänliga hälsningarForum presentationer: Müge Dogan - Patientkoordinator
ASMED Kirurgisk Vårdcentral

Dr Koray Erdogan. Istanbul, Turkey


- För mer information, evualitioner: svenska@asmed.com.tr

Stockholm: +46 840309645

Goteborg: +46 313011832

- Prices & Services: http://www.hartransplantationfue.se
User avatar
whyatt
Posts: 9531
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

21 Sep 2018, 09:25

Ok Müge, tack för det snabba klargörandet :mrgreen:

Jag vill passa på att förtydliga en viktig sak. Om man är intresserad av massor av grafts och söker betala så lite det bara går, och nu bortser jag från ev. extra risker det medför att göra ett sådant val, kräv då åtminstone att få se många fall-dokumentationer. Ta sedan ut ett axplock av bilderna, spara om dem i typ 400x400 px eller något sådant och tanka därefter upp bilderna styckvis till Googles bildsök för att se så de inte dyker upp hos te.x. H&W, Dr. Farjo, ASMED etc...för tyvärr stjäls resultatbilder av mindre seriösa kliniker.

Därtill behöver 20000-kr-kliniken, i alla fall i min värld, förklara hur de går runt. Vart tummas det? Tolka mig inte fel. De dyrare klinikerna, i synnerhet de dyraste, tjänar definitivt pengar, när allt är betalt, på sina verksamheter (och ibland spårar det..)...men vem gör inte det? I princip alla som arbetar strävar efter överskott snarare än underskott..och i vår värld ofta efter så mycket överskott det bara går. Det är liksom inbyggt i systemet. Av detta skäl tycker jag lågpriskliniker behöver förklara sin modell. Är det så enkelt att deras underbetalda kirurg, om det ens rör sig om en kirurg, med sina imponerande skills, gärna tjänar mindre än mer? Är teknikerna verkligen utbildade? Hur ser kliniken ut? Vart ligger den? Vad finns det för beredskap om något goes south? Finns det ens en patient-koordinator? Är det en marknadsstrategi för att slå sig in och sen successivt höja sina priser?

Slutligen. Jag sågar inte idén med billiga hårtransplantationer - men jag blir alltid skeptisk till att marknadsföringen de ofta använder försöker antyda att de är lika bra som de bästa klinikerna i världen, denna slutsats kan jag inte rakt av dela för den är helt enkelt inte sann. Kan en lågpris-HT bli acceptabel? Ja, det KANSKE den kan, men gjort är gjort och ett dåligt resultat / trashad donor brukar innebära tack-och-hej för de hår-drömmar som fanns innan ingreppet.

Fundera. Gör research. Ha is i magen. Repeat.
Hår: Omfattande program för 2019. Mer info kommer senast i juli
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
anthonykiedis
Posts: 6
Joined: 14 Sep 2018, 07:37

24 Sep 2018, 08:01

Tack för all nyttig information.

Det känns dock vanskligt att kunna avgöra utifrån bilderna, i det här fallet "smile hair clinic" via deras sociala medier.
Dem bilder som ligger ute och även dokumentären som jag postade här ser ju bra ut.

Jag förstår att det är svårt att förutspå och att man tar en risk osv, research etc. Men om den här kliniken kan ge liknande resultat som dom bästa så är det ju inget snack om att jag hellre betalar hälften av priset.

Det är synd att ingen på forumet har varit i kontakt med dem eller genomgått en HT där. Då hade man ju kunnat få en klarare bild, antar att någon måste bli den första.

Jag ska fundera och göra lite mer research på dem, men det känns ganska lovande.

Eller så har man lite is i magen och väntar på Brotzu, förhoppningsvis...
anthonykiedis
Posts: 6
Joined: 14 Sep 2018, 07:37

24 Sep 2018, 08:05

Man kan ju hoppas på att dessa "lågpris" kliniker pressar dem största klinikerna. Så att priserna eventuellt kan gå ner på hela marknaden. Det borde ju tillslut hända, då det finns otroligt många kliniker. Jag antar att dom slåss om patienter.
User avatar
whyatt
Posts: 9531
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

27 Sep 2018, 14:42

Den gyllene faktorn i branschen är primärt RESULTAT och inte PRISLAPP - tänk på det. Ingen klinik som är billig är billig för skojs skull, utan det är en direkt konsekvens av att de inte "kan" ta mer betalt av marknaden just nu. Annars hade de gjort det. Det är iaf så jag ser på saken. Sen är inte frågan svart-eller-vit, men överlag. Bäst för patienten är ju då att pricka in en up-and-coming klinik som snappat upp skillsen men med en prissättning som ännu ej hunnit dra iväg. Chansa den som vill. I wouldn't :? 8-)
Hår: Omfattande program för 2019. Mer info kommer senast i juli
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
anthonykiedis
Posts: 6
Joined: 14 Sep 2018, 07:37

05 Nov 2018, 08:43

Håller med där.

Jag har dock följt kliniken via hariloss crusaders på FB, det är väldigt många britter som har kört på smile hair clinic. Verkar bara vara bra feedback och resultat ser bra ut.

Jag kommer nog ge det en chans. Är trött på att ha vikar och vänta på lösningar som aldrig kommer.

Kommer ge uppdateringar när jag bokat.
Skriv inlägg