Var finns bra Norwood 5-6 resultat?

Var finns bra Norwood 5-6 resultat?

Alla typer av HT-diskussioner som inte rör specifika resultat
Erik86
Posts: 53
Joined: 08 Apr 2009, 19:26

29 May 2018, 08:06

Är bra resultat endast för de som är Norwood 1-3?

Det flesta kliniker visar resultat på vad jag anser är lättare casen (norwood 1-3) och vissa kirurger verkar inte äns göra ingrepp på personer med högre norwood än 4, antingen för att dem inte har erfarenhet eller inte vågar ge sig på dem med högre Norwood.

Kan vi börja dela cases med norwood 5 och uppåt här så att personer som tappat mer ser viss hopp?

ett exempel:

https://hassonandwong.com/hair-transpla ... sf_paged=2
User avatar
whyatt
Posts: 9503
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

01 Jun 2018, 10:43

Både ja och nej. HT-ingrepp handlar väldigt sällan om att återställa med ursprunglig täthet. Oftast är det en illusion som skapas där hårmängden ser ut att vara mer än vad den de facto är. Här spelar hårkaraktär/längd/hudton stora roller samt aktuell skalpyta.

H&W är en rutinerad och seriös kanadensisk klinik med många fina dokumentationer innanför västen...men vi måste komma ihåg att deras mest tunnhåriga patienter omöjligt har kunnat bli så bra som de ofta har blivit med undermåliga donors (i kombination med en inte alltför stor skalpyta). Finns det bra nw 5-6 resultat? Yes. Men det dräller inte av dem.

Behovsyta. Donordjup. Hårkaraktär. Budget.Personen ovan hade kunnat vara ännu tunnhårigare (absolut noll hårstrån uppe på och lägre sidohårsväxt) men ändå fått ett mycket bra resultat.12 000 st grafts senare. Bra med tanke på utgångsläget, men sällsynt med så stora förflyttningar, kostnaden är därtill skyhög och få donors, beard-hair inkluderat, kommer i närheten av de kvantiteterna.
Hår: Omfattande program för 2019. Mer info kommer senast i juli
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
Skriv inlägg