Hur vet man att man tappar hår? - Page 2

Hur vet man att man tappar hår?

Här kan var och en i lugn och ro beskriva sin situation.
hejhej123
Posts: 55
Joined: 26 Sep 2016, 13:04

01 Sep 2018, 13:02

Här kommer min absolut sista bild på Finasterid när jag fixade passet! Tycker håret ser riktigt bra ut där..
Image
Freddyflinta wrote:
18 Jul 2018, 23:24
Hej

Hur länge har du ätit finansterid och hur har du upplevt det gällande håret och bieffekter?
Bieffekterna är faktiskt varför jag slutar. Började med 1 mg/dag och i slutet låg jag på 0.25 mg varannan dag och kändes ändå som om jag hade bieffekter. Osäker på om det var placebo eller inte... men jag tvekar på det.
Hade svårt att få upp den (dock ej under tiden jag var i förhållande) men med nya tjejer så var jag nervös och kunde ha stora problem - detta har aldrig varit ett problem innan. Sen kändes det som jag hade "Brain fog", min hjärna var inte alls lika snabbtänkt och mitt normalt sett mycket goda minne hade blivit extremt dåligt. Jag hade stora problem att komma ihåg vad jag berättade samt vad folk sagt till mig, koncentrationssvårigheter och dylikt.

Nu har jag varit helt utan Finasterid i cirka 3 veckor och tycker allt blivit mycket bättre. Känns som att det är svårt att få "placebo" brainfog faktiskt, att inbilla sig svårt minne.. Möjligt att jag hoppar på det senare igen..

Tycker dock att det hade bra effekt på håret, du har ju massa före- och efterbilder här i forumet.
whyatt wrote:
19 Jul 2018, 11:58
Håravfallet i familjen: min morbror väldigt utbrett håravfall, fast han har ej samma pappa som min mamma. Och min morfar har jag aldrig träffat och vet inte vem han är..
Mina kusiner på mammas sida har inget håravfall. På pappas sida så hade min farfar inget hår från att han var 25. Min pappa har hår på exakt hela huvudet (56) dock har det blivit tunnare men ja, var tjockt och fint till 50. Min farbror har väldigt bra hår för sin ålder.
hejhej123
Posts: 55
Joined: 26 Sep 2016, 13:04

04 Sep 2018, 10:51

Har nu hoppat på Finasteride igen, är för rädd för att förlora mitt hår. Känns redan som det hänt mycket på snart 4 veckor! Säkert placebo men vet ju att håravfallet tar igen det som jag skulle ha haft under dessa 2 år..

Märker jag av bieffekterna så kommer jag sluta för gott.
hejhej123
Posts: 55
Joined: 26 Sep 2016, 13:04

07 Jan 2019, 12:04

Image

Bättre jämförelse än såhär är nog svår att få! 28 vs 20 år.
Lite fusk dock då håret går lite åt <- på 28 år bilden där jag som sagt har en liten vik.
Denna har dock växt en aning, särskilt då jag varit utan Finasteride sen början på Augusti.
(Senast då jag hoppade på tåget så var det enbart i 5 dagar och sen slutade jag ännu en gång)

Kör ingenting mot håravfall i dagsläget. Tror mitt hår även tunnats ut lite vid kronan, svårt att avgöra dock eller om det är pga min dundervirvel...
Ska definitivt göra en HT, dock ska jag avvakta tills sommaren tror jag. Då är det ungefär ett år sedan jag slutat med Finasterid och alla "gains" jag fått
av det borde ha försvunnit, eller? Och håravfallet borde accelererat till vad det egentligen skulle varit idag utan Finas?

Känns som att jag har relativt lite håravfall så att en HT borde vara OK, och känns som att jag har tjockt hår vid sidan/nacke så att donor borde vara bra..
Vilka kliniker tycker ni jag borde kika lite extra på?
Skulle helst göra en HT i Sverige dock, men verkar som de fortfarande ligger långt efter kliniker utomlands dessvärre...
User avatar
whyatt
Posts: 9424
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

13 Jan 2019, 18:07

Du kan också spruta in PRP i hjässan/skalpen för att stärka upp inför en HT.

Gainsen har definitivt dragit sig tillbaka ganska så mycket 1 år post-finas ja.

28 år i regel lite tidigt..men visst kan du tillhöra den gruppen som har bra hår vid 28 och inte speciellt mycket sämre vid 38. Skapligt vid 48 och "kunde-inte-bry-mig" vid 58. Finns också de, ej att förglömma, som efter 30 börjar tunnas rätt rejält. Med ett bra behandlingsprogram så kan du iaf bromsa utvecklingen rejält. Om du har tid, ork och das kapital. Your call :)

Många svenska kliniker visar, så vitt jag kan bedöma av publicerat online-material, inte ideligen upp de mest häpnadsväckande före-efterbildserierna sett ur ett vägt branschperspektiv, samtidigt finns det rejält med skräpkliniker runt om i världen som de svenska klinikerna överlag slår på fingrarna resultatmässigt. Jag kan spontant 2019 mer störa mig på att man på sina håll och kanter räknar hår istället för grafts, ibland opererar på för unga personer, tar lite väl mycket betalt per graft samt är allmänt inte-superbra på att faktiskt visa upp online vad man klarar av........än resultaten som sådana. De blir sällan katastrof, ofta skapliga å ibland "tada".

Därtill. Några få före-efterbilder på 500x500 pixlar st, ojämn ljussättning och kort kontra lång hårlängd är INTE OKEY LÄNGRE.
Vad ända in i Hälsingland håller vissa av er på med? :D
Bli bäst i världen istället. Visa H&W rent dokumentationsmässigt vart skåpet skall stå. Få Feriduni att imponeras av era hårlinjer istället för vice versa och sänk transektionsprocenten till hälften av Dr. Coles... - så ska det nog bli gladare miner här på brädan :mrgreen:

Sorry 4 the OT rant :twisted:
Hår: Omfattande program för 2019. Komplett info kommer i mars
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
Skriv inlägg