Mitt håravfall, avvikelse (bild)

Mitt håravfall, avvikelse (bild)

Här kan var och en i lugn och ro beskriva sin situation.
skalleperra
Posts: 2
Joined: 12 Jun 2018, 20:23

12 Jun 2018, 20:33

Hej alla män och kvinnor i detta avlånga land.

Har sedan länge accepterat mitt håravfall och kör nu en såkallad "buzz". Har dock undrat över en sak som grämer mig lite. När jag började tappa mitt hår så har det alltid kliat i hårlinjen och när man kliat tillbaka känt "sandkorn". Efter att pillat runt lite så hittar man en "boll" runt hårsäcken, som går att dra av och under är hårsäcken. Jag har har varit både hos vårdcentral och en dermatolog som säger att detta "är vanligt" och inget som påverkar håravfallet. Ibland finns samma "sandkorn eller boll" lite längre upp på hårstrået, som ett lusägg fast det inte är det.

Men jag frågar er experter på detta forum. Har någon av er haft detta? Ingen i min familj eller kompiskrets har någonsin sett detta, även kompisar som är helt flintskalliga. Jag har ju en liten föraning om att detta kan ha påverkat att min hårlinje drog sig tillbaka och mina vikar uppstod. Nu bryr jag mig som sagt inte då man har andra saker att fokusera på men kan vara kul och höra om någon här har haft alternativt någon här faktiskt vet vad det är?

Edit: Dessa finns till 99% vid och runt hårlinjen. Har aldrig hittat några av dessa uppe på hjässan eller bak på huvudet så att säga. Utan det är som om dom följer hårlinjen bakåt.

BILD:


mvh Perra
skalleperra
Posts: 2
Joined: 12 Jun 2018, 20:23

13 Jun 2018, 15:47

Ser folk bilden förövrigt? Ställde in den på privat.

En i imgur med https://i.imgur.com/F7if5Eo.jpg
User avatar
whyatt
Posts: 9503
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

11 Jul 2018, 16:49

Hej där!
Alla är olika, men det är inte ovanligt att personer med starkt genetiskt håravfall utsöndrar rejält med sebum (talg), i synnerhet när den förminskade hårsäcken lämnar mer och mer plats åt sin sidekick, talgkörteln, att växa. Frågan är varför.

En rad andra faktorer, däribland hormonella, bidrar till att hålla igång utsöndringen av smörjmedel (androgen-related marker) trots att håret är på väg att försvinna eller har försvunnit.

Läs mer: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5312176/

Det finns en teori som säger att genetiskt håravfall de facto beror på överproduktion av talg, men den har inte kunnat bevisas på ett tillförlitlig sätt. Talg behöver alltså inte vara orsaken, utan en i mängden av symtom. Något helt annat som dock korrelerar med genetiskt håravfall hos män är, högt blodtryck (med åren...).

Läs mer: https://www.hairlossrevolution.com/sebum-buildup/
Hår: Omfattande program för 2019. Mer info kommer senast i juli
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
Skriv inlägg