Avslutad propecia behandling - känns som jag "håller mig" hela tiden. - Page 8

Avslutad propecia behandling - känns som jag "håller mig" hela tiden.

Orolig? Ventilera dina erfarenheter och tankar här..
Lonewolf
Posts: 7
Joined: 17 May 2015, 00:17

17 Apr 2017, 04:10

@goranpersson
tänkte titta förbi här och se hur det går för dig.

Vill hålla mig så kort som möjligt och dela med lite av min historia med propecia.

Jag tog en extremt liten dos propecia för 3.5 år sedan och blev drabbad av en massa bieffekter, psykologiska, fysiska etc. Tränade extremt hårt varje dag med få undantag under 2-3 år vilket jag känner har vart till stor hjälp, ätit nyttigt etc. Alltså det självklara man borde göra. Det hjälpte mycket men kändes som att allt fortfarande inte var som förr.

Träffade flera olika läkare som antingen slängde ut mig, inte trodde på mig, eller när de gjorde inte kunde göra något åt mina besvär. Självklart ska de också säga att jag borde gå till en psykolog :/

Träffade sedan en läkare (utomlands) som specialiserade sig på en viss form av örtmedicinering. Jag fick beskriva mina besvär och han gav mig en behandling med örter. Det har hjälpt mig en hel del... känner mig dock inte 100% frisk än idag, men betydligt mycket bättre än mitt tidigare tillstånd. Även min pappa hade en besvärlig astma och sinus sjukdom (han kunde knappt gå pga syrebrist, sov nästan ingenting och hostade sig nästan till döds) som nu nästan helt blivit frisk efter 6 år... Endast de som har kroniska besvär kan förstå hur illa det är. Jag har alltid varit väldigt skeptisk till hippiekurer, men där kände jag av det för första gången.

Jag är förstås ingen läkare och jag vet inte om dina besvär kan behandlas på samma sätt men jag vill ändå rekommendera det som hjälp mig. Medicineringen är väldigt individuellt som jag förstått och man kan inte dra samma slutsats och ge samma behandling till alla patienter med samma besvär.

Min behandling:
- Mixade ca 200 gram honung med 100 gram bipollen som skulle tas med 1 dessertsked, en gång på morgonen och en gång mot kvällen/natten efter middag. 3 månader.
- Svartkumminolja (Nigella sativa), fick smeta och massera det ordentligt på penis, pungen, testiklarna, hela området under naveln ner ända till penis, mellan pungen till anus. Varannan dag i 1 och ½ månad. (kan säga att jag kände en bra skillnad här, ökad sädesvätska mm.)
- Fick äta en smet som innehöll Nässlor och annat (minns inte), en desertsked med ett glas varmt mjölk en halvtimme innan frukost och innan jag skulle sova. 3 månader.

Enligt läkaren ska örtmedicinering tas i 3 månader (om inte mindre rekommenderat) för att den önskade effekten ska både visa sig och sedan ha en kvarvarande effekt.

Hoppas det är till hjälp :)
goranpersson
Posts: 64
Joined: 10 Aug 2009, 23:44

07 May 2017, 18:18

Jag är inte bättre och jobbar nu endast med alla möjliga medel att få ner mina symtom så jag kan få några drägliga sommardagar. Jag är ännu inte sjukskriven.
Jag kommer inte skriva mer här för denna tråden kan ses som en varning i sig självt. Jag tror inte PFS är speciellt vanligt men propecia är en för stark medicin att skriva ut till unga män för håravfall.
En ung kille på solvepfs.com tog sitt liv förra året. Blir jag inte bättre kommer jag nog med att avsluta mitt liv. Det liv jag lever nu är ovärdigt en människa. Jag ger det några år till.

Admin kan låsa tråden.
User avatar
whyatt
Posts: 9531
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

17 Oct 2017, 10:51

Viktig tråd som tyvärr existerar för att finasterid troligtvis kan ställa till det rejält hos vissa individers endokrina system et al :oops:
Goranperssons redogörelse är skrämmande och mest tråkigt är bristen på framsteg..dvs att tillståndet är så pass svårbehandlat :cry:

Trots detta är jag av de kanske naiva åsikten att det finns hutlöst många olika strategier att ta till. Jag vet genom att ha följt denna tråd att goranpersson testat en hel del utan några större framgångar. Tyvärr är det som så att även om man springer på lovande behandlingar så är det många andra faktorer som kan "stå i vägen" för hur bra det fungerar. Jag tänker te.x. på sömnkvalité, näringsupptag, stress och immunförsvar. Hur kan detta påverka? Jo, förenklat så kräver denna typen av riktigt allvarliga endokrina obalanser uthållighet, noggrannhet och stark vilja, detta är INTE lätt att upprätthålla när grundläggande element inte ligger på topp.

Ett radikalt förslag, som kan vara riskabelt, är en månads vattenfasta med övervakning. Ett annat är C12H16N2HPO4, mer känt som Psilocybin (https://www.theguardian.com/science/201 ... ople-study). Oerhört radikalt och garanterat inte riskfritt, men sådana här sjukt tuffa situationer kräver verkligen att man tänker utanför boxen. Jag påstår inte att psilocybin är lösningen men kan vara en key component att orka fortsätta försöka återställa den endokrina funktionaliteten.
Hår: Omfattande program för 2019. Mer info kommer senast i juli
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
User avatar
Johannes4
Posts: 18
Joined: 12 Aug 2017, 18:45

26 Nov 2017, 20:35

Är givetvis oerhört beklämmande att höra.
Att industrin dessutom tillåter folk att använda prostata, blodtrycksmedicin för hårväxt är bara skrämmande.

Apoteket t.ex. säljer Minoxidil bara så där, och har försökt få ett konkret svar gällande bieffekterna utan framgång.
Dom tjänar pengar på skiten (that´s it)
Magnusrl
Posts: 2
Joined: 04 Jan 2018, 14:41

04 Jan 2018, 14:52

@goranpersson

Angående dina prostatit besvär:
Kronisk prostatit som du troligen har fått går att bli helt bra ifrån så ge inte upp ännu.
Amerikanska forskare har hittat en lösning. En inflammation i prostata kan skada bäckenbottenmuskelaturen och du hamnar i en ond cirkel eftersom spänningar i bäckenmuskelaturen i sin tur triggar ytterligare inflammation i prostata pga problem att tömma urinblåsa och biokemiska ämnen från nerver som kommer i kläm triggar inflammation.
Läs boken A headache in the Pelvis och kolla detta forum: http://www.systerkarin.se/blog/kronisk-prostatit/
Lycka till!

Mvh
Magnus
Harry.k
Posts: 183
Joined: 04 Aug 2011, 00:26

04 Jan 2019, 19:07

Har läst om att de som fått kroniska besvär från finasterid sedan blivit av med problemen med hjälp av akupunktur.
User avatar
whyatt
Posts: 9531
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

13 Jan 2019, 18:12

Helt klart värt att prova, bra förslag! Vill också slå ett slag för stamcellsinjektioner. Grym potential.
Hår: Omfattande program för 2019. Mer info kommer senast i juli
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
Skriv inlägg