Trikolog funderingar å diverse

Vad kan man göra och hur bör det hanteras?
loppan
Posts: 38
Joined: 25 Oct 2011, 16:04

25 Oct 2011, 17:03

Hej!Jag är en kvinna på snart 30 år som har väldigt tunnt hår.

Är ingen expert på området men tror inte att jag lider av just ärftligt håravfall då jag inte tappar hår som man kanske brukar göra då.När jag va 21 gjorde jag en jättekonstig hårförlängning med ett nätt på huvvet som man sydde fast hår på, det va en mörk kvinna som gjorde det och det kanske är en metod som funkar bättre på deras hår men för mitt arma hår va det katastrof. Min hårbotten fick inte andas i princip på flera månader och när jag väl tog bort den fick mamma kamma ut toverna så att det blödde i hårbotten på mig. Detta förstörde håret på hjässan.Jag blev extremt tunnhårig, men men det växer väl ut tänkte jag.. Gjorde vanliga hårförlängningar efter det som slet mkt på mitt hår på sidorna.Det konstiga är att mitt hår inte har återhämtat sig på flera år, jag försökte få göra blodtest och så på vårdcentralen men dom gick inte med på det, har kollat på laser och lite annat genom åren men har väl skämts för mkt för att uppsöka nån riktig hjälp och har inte haft pengarna riktigt heller förrän nu, svårt när man inte vet vad som hjälper heller, verkar vara många bluffmakare i håråterväxts branschen.

Har använt toppik dom senaste åren för att dölja håravfallet vilket har funkat bra, är en mästare på att dölja det, ingen skulle kunna gissa att jag e tunnhårig. Berättade för en av mina närmsta vänner nyligen och hon blev jätte förvånad, hade aldrig kunnat ana det. Så tjejer om ni vill ha tips lr hjälp, fråga mig winkMen mina styling tekniker och alla produkter gynnar ju inte direkt min återväxt, skulle aldrig gå runt och vissa min tunnhårighet heller dock, det är inget alternativ.Men nu är jag riktigt trött på det och har kollat på diverse olika sätt att få tjockare hår, från transplantation, vilket jag inte är kandidat till, implantat, hårlaser och allt möjligt.Har varit hos en trikolog två ggr nu, är lite kluven till hur trovärdiga dessa metoder är. det är ju mest bara naturprodukter och dylikt de använder sig av och jag vet inte hur effektivt det är.Trodde att jag kanske är en lost cause då jag väntat så länge med att uppsöka hjälp men enligt henne då vi tittade med den mikroskopiska kameran så fanns det hopp för en hel del hår. Jag har tydligen två, tre hårstrån i en del hårsäckar så kanske kan man väcka några till liv, kanske inte spelar ngn roll heller.Nu har hon jobbat med att öppna stängda hårsäckar som nog varit ganska igen kloggade av alla produkter å skit jag använder, tvättar inte håret särskilt ofta heller så har nog varit svårt för hårbotten att andas. Fattar nu att det är viktigt.

Tror att just den grejen har varit till hjälp men sen är jag mer skeptisk till produkterna jag köpt av henne. Mon Rin shampoo (säkert bra, naturligt shampoo) sen är det en vätska( Mon Rin) man sprayar på också som ska främja blodcirkulationen och hjälpa håret växa ut, lite skeptisk, jag känner ju nånting i hårbotten när man sprayat på men hur effektivt det är vet jag inte.Har även fått Arcon Tisane kapsyler, och jag har börjat med Silicea.Jag tror dock att jag ska testa minoxidil, då detta ändå är ett beprövat medel som gett resultat för många, vet dock inte vad det är man ska köpa då som kvinna, Rogaine? Är det 5 %?

Finns det nån medicin man kan äta också, har för mig att det mesta är enbart för män.

Ska införskaffa en Lazerfish, har ganska mkt tid på mitt nattjobb att sitta med en sån handburen när jag glor på film så väl värt ett försök. Lite för mkt pengar att lägga på att gå på en studio om jag inte vet att det funkar.Iaf, trikologen verkade positiv igår när jag va där igen och tittade med kameran, hon såg flera hårsäckar som öppnat sig och en en dag gammal hårstrå och ett som var ca fem dagar gammal, kan ju vara några som ändå skulle ha vuxit ut tänkte jag.Jag vet inte vad jag ska tro om det hela.. Vill ju inte rata hel agrejen bara för att det är naturliga produkter, men samtidigt vill jag INTE slänga massa pengar på nåt som ändå inte hjälper.Någon som har erfarenhet av trikolog grejen? Eller som har andra tips att ge i mitt försök till hår återväxt?Tacksam för all hjälp jag kan få!
Silicea, Priorin, MSM, Lazerfish sedan 2011-11-01
elisadee
Posts: 2
Joined: 05 Jan 2012, 21:23

06 Jan 2012, 00:54

Hej LoppanHar du möjligtvis gått till LLC (Living Life Center) och Sofie Waller?

Jag köpte en analys och tre behandlingar via Lets deal och var där i tisdags. Jag fick ett ganska bra intryck och hon verkar väldigt kunnig. Blev dock lite tveksam när jag skulle köpa olika saker för allt som var galet med mig (sköldkötteln, toxider i blodet, PH värdet osv osv) för den härliga summan 1200 kr.Men man griper ju efter alla halmstrån som finns. Dock borde jag läst på denna tråden tidigare.Jag förstår dig och vet hur jobbigt det är. Om du vill dölja och inte förstöra ditt hår så kan jag berätta att jag har en hårdel som man knäpper på uppe på hjässan. Det syns inte och blandas med ditt eget hår. Det är dock dyrt men absolut värt det. Jag har varit hos Carl M lundh och en hårdel kostar kanske runt 6-7000 kr. Dock är jag inne på tredje året med min nu.Jag håller tummarna för dig och har bestämt mig för att köra på hos LLC för det jag redan betalt. Jag kommer nog dock inte köpa till någonting. Ska gå till riktiga läkaren också för att kolla upp allt hon sa var galet. Stämmer det så är jag ju väldigt glad att jag gick dit.Må så gott och ta hand om dig/Elisadee
User avatar
whyatt
Posts: 9399
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

06 Jan 2012, 11:06

Det blir allt mer uppenbart för mig att håravfall, utöver eventuella genetiska orsaker, definitivt kan ha hälsorelaterade orsaker, bl.a. relaterade till sköldkörteln, syre-transport, fria radikaler m.m, och därför är det fullt möjligt att förbättra sitt hår genom att förbättra sin hälsa, men då måste man också orka ta tag i situationen själv.Problemet för många av oss stressade i-länningar, är att våra krypande symptom på dalande hälsa ofta ignoreras för att vid kulminering behandlas med antibiotika, kortison, cellgifter osv. Istället för arbeta proaktivt och orsaksbaserat, ligger fokuset ofta på att lindra symptom med farmaceutiska cocktails vi egentligen inte borde stoppa i oss under någon längre tid (eller inte stoppa i oss alls!).Svårigheten ligger i att för egen maskin bli sin egna specialist, utöver ofta behövda koständringar krävs daglig motion, ordentlig regelbunden sömn, tillskott av näring, kontakt med naturen m.m - det är i alla fall min grundläggande syn på saken.100% fri från akademiska tillsatser :)
Hår: Omfattande program för 2019. Komplett info kommer i februari
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
elisadee
Posts: 2
Joined: 05 Jan 2012, 21:23

08 Jan 2012, 00:32

Det låter vettigt och sunt tycker jag! :)Jag är inte helt duktig på att äta sunt. Är åt sockerberoende hållet. Tränar dock mycket och försöker tänka på vad jag äter förövrigt. Men lätt är det inte..Jag ska dock kolla upp sköldköteln osv och ge det en chans hos Living Life Center.Är det du som håller i hela sajten? Imponerande hur duktiga ni verkar vara.

Ha en skön kväll!M.V.H Sandra
loppan
Posts: 38
Joined: 25 Oct 2011, 16:04

09 Jan 2012, 23:47

Hej!Jepp, jag var på LLC i Vasa, köpte också dealen och va där två ggr, orkade aldrig gå tredje gången för jag tänkte ändå inte fortsätta gå. Köpte lite produkter därifrån, onödigt dyra, och bestämde mig sen för att köra på lazer hemma och lite olika kost tilskott och så. Ärligt talat så tror jag inte jag kommer få tillbaka så mkt hår det har gått så lång tid utan att kag gjort ngt åt det.Tog blodprover hos doktorn och jag hade inget fel på sköldkörteln, konstigt nog kollade de inte järnvärdet? Så måste gå dit igen och ta ett till blodprov..Har bestämt mig för att testa en hårdel, kommer dock köra hardcore och limma på istället för att använda klämmor. Gillar inte när det spänner och vill att man ska kunna röra håret utan att det känns att jag har en hårdel, kunna bada och så utan att va orolig att den åker av.Är fruktansvärt trött på det här problemet nu och längar ihjäl mig efter hårersättningen. Vet att det är en del jobb och så, kostar pengar men inget är värre än det jag lever med nu ändå. Kommer nog bli bra!hur funkar det med din hårdel elisadee? Blir det inte jobbigt om nån typ känner på håret eller så? Gör det inte ont med klämmorna?Kul att du svara! Å du med whyatt!
Silicea, Priorin, MSM, Lazerfish sedan 2011-11-01
jonzi
Posts: 348
Joined: 10 Feb 2009, 14:35

10 Jan 2012, 01:58

whyatt wrote: Det blir allt mer uppenbart för mig att håravfall, utöver eventuella genetiska orsaker, definitivt kan ha hälsorelaterade orsaker, bl.a. relaterade till sköldkörteln, syre-transport, fria radikaler m.m, och därför är det fullt möjligt att förbättra sitt hår genom att förbättra sin hälsa, men då måste man också orka ta tag i situationen själv.Problemet för många av oss stressade i-länningar, är att våra krypande symptom på dalande hälsa ofta ignoreras för att vid kulminering behandlas med antibiotika, kortison, cellgifter osv. Istället för arbeta proaktivt och orsaksbaserat, ligger fokuset ofta på att lindra symptom med farmaceutiska cocktails vi egentligen inte borde stoppa i oss under någon längre tid (eller inte stoppa i oss alls!).Svårigheten ligger i att för egen maskin bli sin egna specialist, utöver ofta behövda koständringar krävs daglig motion, ordentlig regelbunden sömn, tillskott av näring, kontakt med naturen m.m - det är i alla fall min grundläggande syn på saken.100% fri från akademiska tillsatser :)

Men va fan whyatt, nu börjar ju du låta som en kvacksalvare du också.Det kan ju vara så att tjejerna i tråden helt enkelt har en genetik som gör dem tunnhåriga. Visst, lever man på bara chips i fem år kanske håret börjar ramla ut, men lets face it, vi är friskare nu i världshistorien än vad vi någonsin varit.Inga supplements kommer att rädda håret tyvärr. Det handlar om lurendrejare som skor sig på eran olycka. Sök istället metoder som är vetenskapligt bevisade:-laser

-minox

-finasteride (jo, vissa läkare ger även detta till kvinnor, dock endast specialister)Under tiden får ni invänta nya genombrott, framtagna med beprövad vetenskap. Ni kan ju också stå upp emot de kvinnor som bara fnyser åt håravfall bland män som en "non-issue": Är man själv där, så är det inte lika kul.
User avatar
whyatt
Posts: 9399
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

10 Jan 2012, 10:18

Men va fan whyatt, nu börjar ju du låta som en kvacksalvare du också.

hehe men gubben nu tar du väl ändå i ;)vi är friskare nu i världshistorien än vad vi någonsin varit.

Det är en intressant fråga som visserligen varken hör till forumet och ännu mindre tråden, men om du vill diskutera den så är du välkommen att starta en tråd under "generell diskussion".
Hår: Omfattande program för 2019. Komplett info kommer i februari
Kost: Mestadels LCHF (med lågt intag av växtbaserade livsmedel)
Träning: Gym 4-5 ggr/vecka & Intervall i backe 1-2 ggr/vecka
Psyke: Solarium-D3-Ashwagandha-Spikmatta-Mindfulness
Skriv inlägg