Kvinnor som tappat hår och provat behandlingar!

Vad kan man göra och hur bör det hanteras?
Tingerling
Posts: 5
Joined: 10 Jan 2009, 00:12

10 Jan 2009, 00:57

ny här på forumet ;-)Tänkte höra efter om det finns någon kvinna som provat laserborste?

Vi kvinnor är ju lite annorlunda konstruerade och mediciner/behandlingar brukar oftast ge resultat därefter.. Jag har ALDRIG träffat på någon annan tjej med samma besvär som jag (vad jag vet iallafall) som är under 50..Lite om mig själv: noterade att jag började tappa hår redan vid 15 års ålder... men det vart väl inte helt synbart för andra förrän vid 20 års ålder och sedan dess har det knappast blivit bättre .. (fyllde 30 år nyligen).

Jag bär postish (en sorts tupé kan man väl säga) och har på så sätt lyckats förtränga för mig själv att jag tappar hår, hoppas på att forskningen ska gå framåt så jag en vacker dag kan slippa den där "mössan"..

Har på senare år märkt av att håravfallet har ökat så det blir svårare och svårare att ignorera det - gjorde en hårtransplantation för 1 ½ år sedan.. köpte toppik för någon månad sedan.. och nu funderar jag på att inhandla en laserborste..desperat? - JAVISST

User avatar
whyatt
Posts: 9358
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

10 Jan 2009, 16:30

Välkommen hit.Inte för att det är någon tröst, men det finns många kvinnor med omfattande tunnhårighet.Vad kan man då göra åt situationen? Orsaken måste först hittas, vanligast sker detta hos en specialist som kan diagnostisera håravfall.Hur ser ditt hår ut idag? Skicka gärna en bild utan postisch. Har du funderat på att "uppgradera" till en hårersättning? Resultat kan bli mycket bra.Får du i dig rätt näring? Motionerar du regelbundet? Upplever du din vardag som extra stressig? Har du fött barn? Hur ser det ut i släkten med tunnhårigheten?Är du nöjd med din hårtransplantation? Berätta gärna lite mer om den!Om en laserborste är rätt för dig är svårt att säga. Jag tror personligen alla som lider av tunnhårighet kan finna laser användbart. Som jag ser det är det ett låg pris som talar för laserborsten, nackdelen är givetvis en lägre effekt (=längre behandlingstid). Salongslaser kostar hutlösa pengar men ger mer laser per tillfälle. Man bör ha i åtanke att behandlingarna måste ske om och om och om igen..år efter år.
Januari 2019 - Förstärker f.n. mitt program. Mer info i ny tråd snart!

Tingerling
Posts: 5
Joined: 10 Jan 2009, 00:12

10 Jan 2009, 23:44

Jag har varit hos en sk specialist - fick då diagnosen "androgen alopeci" (ärftligt håravfall) i brist på annan förklaring. Enda hjälpen jag fick då var statlig ekonomisk hjälp till hårersättning (vilket är postischen, vet inte vad du menar med hårersättning annars?). Rogaine hade jag redan provat tidigare under ca 8 månader utan att märka något nämnvärt resultat. (Kanske skulle ge det ytterligare en chans?)Känns som ett hån att ha den diagnosen... ärftligt... INGEN i min släkt har varit tunnhåriga i unga år varken på mammas eller pappas sida. Mina föräldrar har först nu (de är över 60 år) blivit "tunnhåriga", men de har ändå mer hår än andra i sin åldersgrupp och även mer än MIG.. *suck*Mitt håravfall har mest varit koncentrerat till hjässan/hårlinjen, men har nu även börjat dra sig ner på sidan av huvudet ovanför öronen, vilket är det som fått mig att få lite panik... Jag har lärt mig leva med postichen.. att bli tvungen att bära helperuk känns som en mardröm minst sagt... :-(Hårtransplantationen är jag inte nöjd med. T.o.m. läkarn som gjorde det medgav att resultatet inte var tillfredsställande. Han rekommenderade ytterligare en transplantation med lika många hårstrån (gjorde en FUE tror jag det kallades). Vi skulle avvakta ytterligare ett år eftersom jag blev gravid strax efter transplantationen och ammade fortfarande då det var dax för återkonsultationen. Det kan ju ha haft en inverkan, så vi får väl se om det blir någon skillnad framöver... Lite därför jag funderade på att satsa på laserborsten... billigare än en ny transplantation så att säga..För att svara på dina frågor så - nej, jag kan inte påstå att jag är någon renlevnadsmänniska.. Äter inte så himla bra, hinner inte med någon motion förutom promenader, stressigt liv.. ja det kan man väl säga - jag är ju småbarnsmamma (har 2 barn). .. Men hur mycket påverkar sådant håravfall hos de som har verkliga problem? Finns det någon som ändrat sin livsstil och mirakulöst återfått sitt hår? ...

toulouse06
Posts: 14
Joined: 04 Oct 2008, 19:39

11 Jan 2009, 15:14

Hej

Jag är 52 år men började tappa hår plötsligt efter en hårdbantning när jag var 16 år. Diffust håravfall. Det har varit otroligt jobbigt under alla dessa år. Du kan läsa mer om mitt fall här under kvinnligt håravfall. Nu i klimakteriet tunnas det ut än mer tycker jag. Dock funkar Rogaine otroligt bra. Det är ju dock omöjligt att täcka in hela huvudet med 7 sprayningar. Jag får tillväxt fram i pannan. Har egentligen hållit på med Rogaine av och till under många år, säkert 10-15 år. Dock måste jag vara försiktig. Har fått 2 svullnader i pannan som jag inte vill ska bli större. Är i dagsläget också osäker på om det är Rogaine som gör att fingrarna känns lite svullna samt även fötterna ibland. Det kan ju bero på annat också.

Läste på nätet igår att det är möjligt att östrogen skulle kunna hjälpa, men kanske göra saken sämre också.

Till din fråga: Har köpt hårlaser X5 och använt i 3 månader. Ser inget resultat ännu.

Tingerling
Posts: 5
Joined: 10 Jan 2009, 00:12

14 Jan 2009, 00:15

Hej toulouse06 och tack för ditt svar!

Jag förstår alltför väl hur det känns att tappa hår när man är i tonåren.. :-(

Har läst dina tidigare inlägg och noterade att du nämnde Nanoguard och Nanogaine, vad är det? (har aldrig tidigare hört talas om det).

Positivt att Rogaine funkar för dig :) Hur snabbt märkte du att det fungerade?

Jag provade det under ca 8 månader för ca 10 år sedan, men märkte DÅ ingen nämnvärd skillnad.. NU ångrar jag att jag inte fortsatte. Kanske hade det åtminstone förhindrat lite av det fortsatta håravfallet, vem vet?Låter lite läskigt med svullnaderna, har du kollat upp det hos läkaren?

Använder du Rogaine tillsammans med lasern? Om svullnaderna uppkommit nyligen kanske kombinationen är orsaken?

toulouse06
Posts: 14
Joined: 04 Oct 2008, 19:39

14 Jan 2009, 21:41

Hej

Nanoguard och Nanogaine har jag faktiskt slutat med. Tror att det var då jag använde detta i höstas som jag tappade mer hår. Kanske skulle jag ha fortsatt. Det kunde ju ha gett med sig. Kände dock att jag vill hålla mig till det mer beprövade Rogaine. Nanoguard kan du hitta på nätet. Rogaine funkar efter ca 2 månader. Svullnaderna kom tidigt, för flera år sedan. Pratade med en läk på läkemedelsfirman som sa att detta var en biverkan-dock ovanlig. Typiskt!! Han tyckte att jag skulle gå ner till 1 g/dag. Jag är lite försiktig med Rogaine just nu, kombinerar det med Recapeen. Har testat det tidigare och det har en viss effekt, men mindre än Rogaine. Laser ska ju gå att kombinera med t ex Rogaine. Får hoppas att det stämmer, dvs att det ej blir mer biverkningar. Just nu använder jag SP:s schampo mot håravfall. Känns jättebra. Kliar inte. Köps hos frissan. Jag har lite pemanent i håret nu vilket ger lite volym. Men när den går ur helt funderar jag på att köpa Toppik. det är bra att det finns lite olika saker att pröva. Samtidigt som det är lite förvirrande och svårt att veta vad man ska ge sig på. Lycka till i ditt kämpande med håret. För det är verkligen jobbigt av och till.

S_H_C
Posts: 511
Joined: 21 Apr 2008, 14:39

10 Feb 2009, 20:02

Tingerling wrote: Hej toulouse06 och tack för ditt svar!

Jag förstår alltför väl hur det känns att tappa hår när man är i tonåren.. :-(

Har läst dina tidigare inlägg och noterade att du nämnde Nanoguard och Nanogaine, vad är det? (har aldrig tidigare hört talas om det).

Positivt att Rogaine funkar för dig :) Hur snabbt märkte du att det fungerade?

Jag provade det under ca 8 månader för ca 10 år sedan, men märkte DÅ ingen nämnvärd skillnad.. NU ångrar jag att jag inte fortsatte. Kanske hade det åtminstone förhindrat lite av det fortsatta håravfallet, vem vet?Låter lite läskigt med svullnaderna, har du kollat upp det hos läkaren?

Använder du Rogaine tillsammans med lasern? Om svullnaderna uppkommit nyligen kanske kombinationen är orsaken?

Rogaine stoppar upp håravfall och är därför jäkligt bra, men lite känsligt för kvinnor. Min erfarénhet är att kvinnor snabbare får "respons" av laserbehandling än män, däremot gäller det då bromsning av håravfall. När det gäller ren återväxt så går det däremot långsammare och blir oftast inte lika bra resultat som på män.Detta är min personliga åsikt och det kanske skiljer mellan åsikterna på det området.Fast att håravfall bromsas snabbare hos kvinnor vet jag med säkerhet. Kvinnorna som vi har som kunder upplever "hälften" så mycket hår i borsten redan efter några månaders behandling. De flesta av våra kvinnor kör laser + Recapeen gele (då de flesta inte vill använda minoxidil). Minoxidil för kvinnor från apoteket är dock att föredra (2%).

tjej42
Posts: 17
Joined: 27 May 2009, 15:37

31 May 2009, 12:18

toulouse06 wrote: Hej

Till din fråga: Har köpt hårlaser X5 och använt i 3 månader. Ser inget resultat ännu.

Hej Toulouse! Har precis beställt en X5, hur har det gått för dig sedan du skrev ditt inlägg? Har ju gått ytterligare några månader sedan dess. Håller tummarna för att du sett resultat!

anjadk
Posts: 3
Joined: 25 Jan 2013, 11:33

25 Jan 2013, 11:35

Hej! Hur har det gått med håret? Det var ett tag sen du skrev...Jag är en kvinna på 25 år och börjat tappa hår :( vet inte varför än för det kan inte vara ärftligt...har suttit o läst om håravfall på den här sidanplastikoperationer.net/haaravfall-tappa-haaretdet står bra info om du själv vill kolla in...vet inte riktigt hur jag ska ta det här, min största mardröm är att vakna upp med inget hår på huvudet :( :(

euchari
Posts: 17
Joined: 09 Mar 2013, 22:30

21 Mar 2013, 22:00

toulouse06 wrote: Hej

Jag är 52 år men började tappa hår plötsligt efter en hårdbantning när jag var 16 år. Diffust håravfall. Det har varit otroligt jobbigt under alla dessa år. Du kan läsa mer om mitt fall här under kvinnligt håravfall. Nu i klimakteriet tunnas det ut än mer tycker jag. Dock funkar Rogaine otroligt bra. Det är ju dock omöjligt att täcka in hela huvudet med 7 sprayningar. Jag får tillväxt fram i pannan. Har egentligen hållit på med Rogaine av och till under många år, säkert 10-15 år. Dock måste jag vara försiktig. Har fått 2 svullnader i pannan som jag inte vill ska bli större. Är i dagsläget också osäker på om det är Rogaine som gör att fingrarna känns lite svullna samt även fötterna ibland. Det kan ju bero på annat också.

Läste på nätet igår att det är möjligt att östrogen skulle kunna hjälpa, men kanske göra saken sämre också.

Till din fråga: Har köpt hårlaser X5 och använt i 3 månader. Ser inget resultat ännu.

Det låter som ett hårt straff att diffus håravfall kan bli permanent.

Jag tror att jag drabbats av diffust håravfall pga stress och mediciner. Innebär det att håret kanske inte kommer tillbaka?

ml
Posts: 11
Joined: 11 Jul 2012, 17:48

05 Oct 2013, 19:10

Tingerling: För det första: beklagar verkligen. Vet hur det känns. :(

Var gjorde du din hårtransplantation? Funderar själ på att göra en, och försöker hitta en klinik som verkar seriös och där de kan erbjuda avbetalning. Orkar inte med detta helvete längre.

Jag har testat laserkam - det hjälpte inte.

J-Dilla
Posts: 126
Joined: 12 Feb 2012, 13:22

10 Mar 2014, 16:59

toulouse06 wrote: Hej

Jag är 52 år men började tappa hår plötsligt efter en hårdbantning när jag var 16 år. Diffust håravfall. Det har varit otroligt jobbigt under alla dessa år. Du kan läsa mer om mitt fall här under kvinnligt håravfall. Nu i klimakteriet tunnas det ut än mer tycker jag. Dock funkar Rogaine otroligt bra. Det är ju dock omöjligt att täcka in hela huvudet med 7 sprayningar. Jag får tillväxt fram i pannan. Har egentligen hållit på med Rogaine av och till under många år, säkert 10-15 år. Dock måste jag vara försiktig. Har fått 2 svullnader i pannan som jag inte vill ska bli större. Är i dagsläget också osäker på om det är Rogaine som gör att fingrarna känns lite svullna samt även fötterna ibland. Det kan ju bero på annat också.

Läste på nätet igår att det är möjligt att östrogen skulle kunna hjälpa, men kanske göra saken sämre också.

Till din fråga: Har köpt hårlaser X5 och använt i 3 månader. Ser inget resultat ännu.

Svullna fötter (och fingrar) kan bero på östrogen-dominans. Salt reglerar vätska och kan hjälpa. Östrogen är omdebatterat och jag skulle vara försiktig med det. För att lära sig om hormonell hälsa skulle jag läsa boken hypothyroidism av Broda barnes. Hypotyreos kan ge diffust håravfall, sämre skydd mot stress, mer östrogen, mindre progesteron, etc. Vitamin E motverkar östrogen. Bra funktion på levern är viktigt för att rensa toxiner från kroppen.

Hård diet kan sabba ämnesomsättningen och skapa rubbningar i hormoner, det kan vara så att din ämnesomsättning inte återhämtade sig.

Skriv inlägg