Page 1 of 1

5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 08 Nov 2017, 21:37
av Exuki88
Hej,
Jag skulle vilja berätta om min resa till Turkiet för att genomföra en hårtransplantation.
Jag har under många år haft problem med mitt håravfall, har bara känt att det blir tunnare och tunnare och snart inget hår vid vissa delar av mitt huvud.
Jag hade gjort lite forskning innan men var aldrig helt säker på om jag skulle genomföra det då jag var orolig och hade hört ena efter det andra om olika operationer och vilka resultat de fått. Antingen var det för dyrt eller så var det ett dåligt resultat.

Men sist kunde jag hitta en klinik Institute Of Hair som jag på något sätt kände varm om hjärtat trots att de var nya i branschen med nya som att ha en egen klinik. ( Operationsledaren har många års erfarenhet av hårtransplantation)
Valde att kontakta den svenska representanten för Institute Of Hair, Nazli och skickade in mina bilder och lite information om mig. Det dröjde inte så länge innan Nazli kontaktade mig och skickade en tydlig mail till mig med hur många graft jag behövde och på vilka delar av mitt huvud. Priset var faktiskt helt ok. Kostade 1,5 euro per graft. Efter många frågor och diskussioner valde jag att göra operationen.

Fick en prislista av Nazli med hotell och transfer inkluderat. Bokade in ett datum och sedan bokade jag mitt flyg ner till Istanbul. Sedan skulle jag skicka in en deposition på 1000 euro till deras bankkonto inom 10 dagar, självklart skulle dem 1000 euro gälla i priset också.

Dagen innan jag skulle åka ringde Nazli mig igen, för att fråga om jag mådde bra och var redo. Hon berättade även att de skulle möta upp mig vid flygplatsen och sedan skjutsa till kliniken för att göra en plan över hur operationen ska vara och vad de ska göra. När jag väl kom till kliniken träffade jag Cagla som skulle vara min patientkoordinator. Trevlig och glad tjej. Hon välkomnade mig till kliniken. Väl uppe fick jag träffa operationsledaren och hennes team. Operationsledaren som heter Elif gjorde olika mätningar på mitt huvud, och bestämde hur hårlinjen skulle se ut, de tog blodprov samt gjorde olika tester på mig. Sedan rakade de av mitt hår. Sist gjorde jag min betalning hos dem, De vela ha pengarna kontant.

Dagen efter var det dags för operation, skulle ta ca mellan 6-8 timmar och skulle hålla på i 2 dagar.
Var lite nervös. Fick titta på filmer/dokumentärer och det kändes lite bättre och sedan satt de igång. Vi hann med lunch och sedan fortsatte vi. Det gick bra men började tröttna på att sitta så jag fick ta en ben sträcka. Till sist blev dem klara och jag fick åka till hotellet. Jag trodde att jag skulle få jätte ont och inte kunna sova men det gick faktiskt helt ok fick sova lite. Var mest jobbigt att sova med nackkudden för det gick inte att sova.

Dagen efter hämtade de upp mig från hotellet. Vi pratades vid lite innan operationen med teamet och de frågade hur min natt har varit och sjuksköterskan Berivan tvättade av mitt huvud och sedan vidare in i operationssalen. Blev lokalbedövning, och sedan satt de igång igen och Elif som är operationsledaren visade mig mina graft för jag blev lite nyfiken. Somnade en stor del av operationen och vaknade när operationen var nästan slut. Huvudet var tungt och hade ont. Tog några timmar innan värken försvann. Efter operationen berättade Cagla om vad jag skulle göra och hur jag skulle tvätta håret, vad jag skulle akta mig för osv samt hur många graft de transplanterade.
Sedan skjutsade chauffören mig först till hotellet, hämtade min väska och sedan till flygplatsen.
Nazli har hört av sig varannan dag och kollat med mig om hur jag mår och hur det går. Det kändes bra för mig att de hörde av sig och frågade jag mådde.
Bifogar bilder på före under och efter operationen så ni ser.
Jag är glad att jag valde denna klinik!

* Uppdatering

Skickar med bilder från 12 dagar efter operationen. Nu har jag tvättat och gjort rent huvudet. Har fortfarande inte så mycket känsel på huvudet men jävlar om jag är nöjd redan :)

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 14 Nov 2017, 16:44
av aroxx
Det låter bra och det ser bra ut. 👍🏻

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 20 Nov 2017, 13:02
av whyatt
Ska bli intressant att följa, så publicera gärna bilder under resans gång! :mrgreen:

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 14 Jan 2018, 23:10
av Exuki88
aroxx wrote:
14 Nov 2017, 16:44
Det låter bra och det ser bra ut. 👍🏻
Tack! Kommer att uppdatera med nya bilder inom kort!

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 14 Jan 2018, 23:11
av Exuki88
whyatt wrote:
20 Nov 2017, 13:02
Ska bli intressant att följa, så publicera gärna bilder under resans gång! :mrgreen:
Tack Whyatt! Det kommer nya bilder snart!

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 03 Feb 2018, 11:14
av Exuki88
Här nedan bifogar jag 3 månaders bilder. Ser bra ut för min del tycker jag. Rodnaden börjar försvinna och jag mår bra också. Skickar båda blöta och torra bilder.

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 07 Feb 2018, 10:30
av whyatt
Bra dokumentation som realistiskt visar hur det faktiskt föreligger med rodnadstider, shedding etc.
Ser fram emot kommande håriga halvåret :mrgreen:

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 24 Mar 2018, 01:05
av Exuki88
Hej. Ja det går framåt ut och rodnaden har försvunnit helt. Jag mår mycket bättre. Lägger upp nya bilder nästa vecka.

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 06 Apr 2018, 19:18
av Exuki88
är inne i min 4e månad och jag blir bara mer och mer nöjd fastän det är bara i början av processen,
Ville dela med er!

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 02 Jun 2018, 23:28
av Exuki88
Hej där,
7 månader har gått sedan operationen och jag blir bara mer och mer nöjd. Tittar tillbaka på mina bilder innan operationen och ser stor skillnad.

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 04 Jun 2018, 12:44
av whyatt
Börjar hända saker! Nu hoppas vi att du inom 4-6 månader har fått en bra täthet i vikarna samt reducerad vertex-tunnhårighet.

Re: 5110 graft hos Institute Of Hair

Posted: 19 Jun 2018, 21:42
av Exuki88
Whyatt:
Ja verkligen nu händer det grejer och jag är sjukt nöjd! :)