Tips på preparat efter FUE

Före & Efter Resultat från både kliniker och privatpersoner
Optional
Posts: 1
Joined: 13 Dec 2017, 22:50

02 Jan 2018, 14:30

Hej,

Har nyligen gjort en FUE och undrar om tips på vilka preparat jag ska använda för bästa resultat. T.ex. schampoo, tillskott, smörjningsmedel etc.

Undrar även om priorin hjälper.

User avatar
whyatt
Posts: 9358
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

02 Jan 2018, 22:56

Hej & välkommen!

Utöver att följa de instruktioner som din klinik ska ha gett dig (?), som du vid det här laget förhoppningsvis kan utantill, så finns det i regel inget mer som du "måste" eller "bör" (om du valt en riktigt bra klinik..). Om du har fått tvivelaktiga eller bristfälliga instruktioner ber jag dig vänligen att försöka kontakta klinikens koordinator så fort du kan. T.e.x. schampo är något du BÖR ha fått från din klinik.

Dr. Epstein förklarar det ganska väl:
https://www.foundhair.com/for-patients/ ... ctions/fue

Ärrvävnadsminimerande produkter såsom Scarex (Contractubex) i donorn kan ganska omedelbart börja användas...detta är ofta överkurs och inget som är ett måste, däremot är det bra med en lugnande lotion att badda hjässa med vid behov. Gällande schamponering, igen, hör med din klinik. Vissa rekommenderar upp till 4 gångers schamponerning per dag för att få bort "scabs" så effektivt som möjligt, andra rekommenderar en lägre frekvens. Vidtag försiktighet när du är på och i närheten av mottagarområdet! Absolut inget knådande. Du kan vara lite mer "på" gällande donorn/sidorna, även om du även här så klart är försiktig. Din klinik vet mer.

Gällande kosttillskott så är det även här som så att rekommendationerna går isär. Biotin, MSM och diverse anti-oxidanter ges oftast grönt ljus men exakt NÄR det är lämpligt att börja är lite oklart.

Slutligen är det inte fel att, när transplantaten verkligen "växt fast" (tar inte många veckor, faktum är att redan efter några dagar post-op så har läkningsprocessen kommit en bra bit på vägen) och mottagar- och donorområdet börjar återfå sin normala färg och känsla, kan man med fördel applicera en ekologisk oljeblandning som masseras in. Gärna 1-2 ggr per vecka, men som sagt, börja med för tidigt med detta! Tanken omnämns här, samt en del andra bra tips: https://www.livestrong.com/article/2746 ... ransplant/

Samt lite om grönt te: https://www.livestrong.com/article/1977 ... hair-loss/

Lycka till nu! :)
Januari 2019 - Förstärker f.n. mitt program. Mer info i ny tråd snart!

Skriv inlägg