Jag ska göra HT på BHR Clinic

Om ämnet håravfall
Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

14 Jul 2015, 23:14

Jag ska ha HT den här veckan, och tänkte skriva här om mina upplevelser, ifall nån vill veta precis hur det går till.

Jag tappar hår mest i kronan, och så en del i flikarna. Nu har det gått så långt att det är svårt att dölja med DermMatch.

Jag var på konsultation i februari. Jag har varit på en konsultation tidigare också, men det blev inget den gången. Jag skrev mail till Fredrik på BHR, och vi kom överens om en tid. Det var på ett hotell i Stockholm. De hade bokat typ ett konferensrum.

Det här var så pass länge sen så jag kommer inte ihåg det så väl. Men Dr. Bisanga pratade en del om skillnaden mellan FUT och FTR, och så mätte han min hårtäthet. Jag fick också fylla i en blankett med frågor om min hälsa. Sen fick jag komma överens om datum för operationen via mail. Det är svårt att få en tid på sommaren, för då vill alla göra HT. Men jag lyckades som tur är få en tid. Man behöver ta ett blodprov innan operationen. Man kan göra det i Bryssel, men det är dyrt. Det är bättre att få det fixat i Sverige. Man betalar ungefär hälften av kostnaden i förväg. Priset beror ju på antalet transplanterade FU:n, så efter operationen får man veta hur mycket exakt man är fortfarande skyldig dem. Jag var lite orolig för förskottsbetalningen skulle man göra innan de bokade upp tiden man ville ha åt en. Men det verkar vara okej.

Resterande summa är lite krångligt sen. Man kan betala via faktura, men då får man betala en massa extra avgifter. De vill att man ska betala med kort, fast de även hade skrivit i informationen som de skickade ut att man kan betala kontant. Vi får se hur det blir nu. Jag fick rätt omfattande instruktioner om vad man ska göra före och efter operationen. T.ex. ska man undvika minoxidil, värktabletter, kaffe, m.m, t.o.m. vitamintabletter, ett visst antal dagar före operation. Sen finns det en massa schampoon och medel som man ska använda efter operationen.
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

14 Jul 2015, 23:43

Jag har inga nya bilder just nu, bara några från februari. Jag tänkte ladda upp dem ändå, men nu har jag inte längre tillgång till nån bilduppladdningssajt... :/
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

User avatar
whyatt
Posts: 9150
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

15 Jul 2015, 00:14

Nice, du har ju hängt på brädan ett tag och det ska bli spännande att följa din HT.

Fick du veta något om din donor?Bilder kan man ladda upp överallt å länka in på forumet, typ imgur eller bayimg.Lyyycka till :D
2018-01-01: MSM - Scute - Curcumin - Rutin

förvirrad
Posts: 57
Joined: 18 Feb 2015, 10:36

15 Jul 2015, 09:59

Intressant! Tack för att du delar med dig.Blir det FUT eller FUE?

Hur många grafts behöver du flytta?

Hårfighter
Posts: 268
Joined: 23 Nov 2010, 23:39

17 Jul 2015, 01:47

Mycket intressant tråd. Önskar dig lycka till. Enligt mig tillhör BHR de absolut bästa sen tycker jag Dr Bisanga verkar vara otroligt seriös, bra på att ge realistiska förväntningar osv.

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

10 Aug 2015, 17:43

Tack för kommentarerna! :)Här är senaste bilden innan HT:n. Den är ifrån februari i år:

Jag kommer inte ihåg riktigt vad de sa om donorn då under konsultationen. Det var typ att hårtätheten var medelbra, och elasticiteten i skalpen var okej.Det var en FUT jag gjorde. Dr. Bisanga rekommenderade det vid den där konsultationen. Jag frågade om det inte var bättre med FUE för jag hade hört att när man gör FUT, så skadas de FU:n som ligger längs med snittet, så att de inte kan användas. Men då berättade han att det är i sammanhanget rätt få FU:n som skadas, och att man kan skörda fler vid en FUT. För att vid FUE så kan man bara ta FU:n lite här och var, för annars skulle man få en skallig fläck om man tog för många från samma område. Medans vid en FUT så tar man ju tillvara på alla friska FU:n som sitter på stripen.Jag ska berätta mer om operationen och allting omkring...
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

10 Aug 2015, 19:51

Här kommer min berättelse. Jag ska skriva så detaljerat jag kan (operationen var för tre veckor sen, så jag kommer inte ihåg så bra nu), för jag hade själv tyckt att det hade varit skönt att höra det här från nån annan, så att man vet exakt vad som väntar. Det här var alltså en FUT (strip) -operation på BHR Clinic i Belgien, för att transplantera hår på hjässan. Proceduren kan skilja sig åt om man ska till en annan klinik eller göra en annan typ av HT.

Först jämförde jag flygbiljetter, och sen bokade jag så att jag skulle vara framme en dag innan, och åka hem tre dagar efteråt. Jag hade inte behövt stanna i Belgien så länge, men flygbiljetterna var så dyra vissa dagar, så det fick bli så här. Sen jämförde jag hotell på momondo.se. Momondo är lite knepigt, för man kan inte boka via dem, utan de tar bara in priser från andra sajter. Jag bestämde mig för hotellet Cascade Louise, för det verkade ha bäst pris kontra kvalitet, just då iaf. Då blev jag omdirigerad till en sajt som hette onhotels.com, och fick boka därifrån.

Jag var lite betänksam, för hotellets egen hemsida låg nere. Men jag hade kontakt med Fredrik på BHR Clinic, som gick för att kolla att hotellet stod kvar där det skulle ligga. Så då bokade jag. Och först kom det ett mail där det stod att det hade blivit nåt fel när OnHotels hade försökt boka rummet, och jag ba "shit, det här händer inte!" Men dagen efter kom det ett nytt mail där det stod att det nu hade blivit bokat, och jag fick en PDF att skriva ut.

Men då tänkte jag att jag skulle kontakta hotellet direkt, för att kolla att det verkligen hade blivit bokat. Men varken hotellets eller OnHotels telefonnummer funkade. Till slut så hade hotellet fixat sin hemsida så man kunde gå in och kolla på den. Då kontaktade jag dem via deras onlineformulär, men jag fick aldrig nåt svar därifrån. Fatta vad stressad jag var. Men sen skickade jag ett mail till dem via min Hotmail, och så fick jag svar att det var bokat.

Jag hade med mig en vän, och det rekommenderar jag starkt, att ta med nån som kan hjälpa en med diverse saker. Dels så känns det mindre läskigt än att resa helt själv till ett främmande land. Men det finns också en massa praktiska saker som är svåra att klara av själv efter en HT, som jag kommer in på senare. Iaf, flygbiljetterna tur-och-retur gick på ungefär 1000 kr per person, och hotellet kostade ungefär 500 kr/natt för båda tillsammans. Han betalade sin biljett själv, men jag erbjöd mig att betala för hotellet.

Jag har Nordea, och de lägger på en viss procent både när man betalar med kort utomlands, och när man tar ut pengar från en bankomat. Det enda sättet att gratis omvandla valuta var att ta ut på banken. Jag följde under lång tid eurokursen för att kunna slå till när den var som lägst. Tyvärr så jobbade jag hela tiden så jag kunde inte gå till banken när kursen stod lågt. Sen gick kursen bara upp och upp. T_T

Typ en eller två dagar innan avgång så åkte jag till slut till banken. Men då visade sig att de hade en maxgräns på 1500 €. >_____Det här är nåt som är viktigt att man tänker igenom innan hemma i lugn och ro: hur många grafts är jag beredd att betala för som mest, om de lyckas få ut fler än väntat från stripen. Jag ska gå händelserna i förväg och avslöja vad som hände efter operationen: en sjuksköterska kom till mig i receptionen för att prata om betalningen. Det visade sig att de hade transplanterat 2867 grafts, men jag behövde bara betala för 2200. Resten fick jag gratis. :)

Jag vet inte om de hade underskattat hur mycket som fanns i min donor, eller om de fick fram fler friska FU:n än förväntat eller vad. Jag vet inte heller om det här med gratisgraftsen var nåt som de gjorde bara den här gången, eller om de brukar göra så om det blir många över. Men man kanske inte ska räkna med det; så den som ska göra en HT har den kniviga uppgiften att tänka igenom scenariot "vad händer om de får fram många fler grafts än väntat", och hur många extragrafts man i förväg ska bestämma sig för att man är villigt att betala för.

Iaf, Dr. Bisanga ritade lite linjer på mitt huvud. Jag hade väntat mig att vi skulle gå igenom vilket slutresultat jag förväntar mig igen, men det gjorde vi inte och det gick väldigt snabbt efter det här. Det jag hade tänkt på var att på konsultationen hade han sagt att min donor inte är tillräcklig för att täcka hela ovansidan av huvudet, om allt hår där faller av; vilket jag tror kommer att hända när jag blir gammal; men vilket Dr. Bisanga tyckte var mindre troligt, fastän svårt att sia om. Så jag hade funderat på om man kunde spara på donorn genom att transplantera lite glesare högst upp, så att det skulle se ut som bara lite begynnande, men inte så farlig, håravfall. Men det kom jag inte på att fråga då, och sen var det för sent. Nåja, jag hoppas allt ordnar sig till det bästa.

Jag sa dock att jag kan bli illamående av blod, så då bestämde doktorn att jag skulle ligga ned under operationen. Jag hade tagit med mig tidningar, böcker och min Nintendo DS för att ha under operationen, men det blev inte av att använda nåt av det, för jag fick ligga med ansiktet nedåt nästan hela tiden. Men tiden gick ganska snabbt ändå. Först leddes jag till ett rum där jag fick ta av mig tröjan och låsa in mina grejer i ett skåp. Och så fick jag ta på mig en sån där operationsrock av papper. Som tur är behöver man inte ta av sig byxorna iaf. Sen tog sjukskötaren en massa bilder från olika vinklar. Därefter leddes jag in till operationssalen. Jag fick svälja an tablett antibiotika, och jag fick en tablett valium som skulle smälta under tungan. (Det kanske var den som gjorde att det inte kändes som så lång tid som det faktiskt var?)

Sen började de spruta in bedövningsmedel i skalpen. Det här var biten som gjorde mest ont. De stack in nålen många, många gånger. Sjuksköterskan sa att jag får säga till om det behövs mer bedövningsmedel sen, om det skulle göra ont. Och det gjorde jag faktiskt en gång sen, för det fanns ett visst ställe där det fortfarande gjorde ont när de höll på.

Och nu orkar jag inte skriva mer. Jag fortsätter med del 2 en annan dag. :)
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

stekt12
Posts: 227
Joined: 31 Jul 2012, 21:43

19 Aug 2015, 23:55

Du Kevin, du vet att det bara sticker i folks ögon att hålla på med sån här falsk marknadsföring?Dvs du skjuter dig enbart i foten

Hårfighter
Posts: 268
Joined: 23 Nov 2010, 23:39

20 Aug 2015, 00:54

Kevin, vad har detta med denna HT att göra? Finns otroligt mycket plats på forumet där både du, din kompis och kanske kliniken i fråga kan posta seriösa inlägg. Börja med att göra en egen tråd, berätta om dina tre operationer du gjorde 2009 och lägg gärna upp bilder.

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

27 Aug 2015, 22:10

Okej, här kommer slutdelen.

Det jag hade fruktat mest inför operationen är när de ska lyfta av den här stripen som de har skurit ut, för jag har blodfobi och det är väldigt äckligt att tänka på. Men jag märkte inte ens när de gjorde. Plötsligt märkte jag bara att doktorn höll på att sy i mitt huvud, så då visste jag att då hade de redan gjort det. Sen började de sätta in transplantat. Jag kände att de använde ett verktyg för att sticka en massa hål i skalpen, men i övrigt kunde jag inte förnimma vad de gjorde. Sen blev det lunchdags. Jag fick välja en maträtt och en dessert från en meny med några få alternativ. Och så blev jag ledd till toaletten. Man fick inte låsa dörren, utan det stod en utanför och vaktade. Sen skulle man ta sig nerför trapporna till receptionen. De hade en sån där handikappgrej, typ en stol som man kunde åka ner längs med trappan, men jag gick hellre själv. Men då fick jag gå väldigt försiktigt. De är väl rädda för att man ska bli yr och ramla.

Så kom de med maten till receptionen, och jag fick sitta där och äta, iklädd den här operationsskjortan eller vad det nu kallas. Efter maten så fick jag gå tillbaks till operationssalen, och så fortsatte de att transplantera in håren.När operationen var klar fick jag gå och hämta mina grejer från skåpet. Man ska ha med sig en skjorta med knappar, för man får inte trä nån tröja över huvudet i flera dagar efteråt. Så fick jag sitta i receptionen och så kom betalningen som jag redan berättat om. Mina grafts var av följande typ:

1 hår - 444 st.
2 hår - 1184 st.
3 hår - 921 st.
4 hår - 318 st.
Totalt - 2867 grafts

Sen kom det en sjuksköterska med en massa grejer som jag skulle ha. Det var en saltlösning, två slags schampo, och ytterligare en lösning man ska spreja på håret. Det fanns utskrivna instruktioner, en bandana att täcka huvudet med, mediciner, och en slags duk för att ha på kudden. Det var två tabletter antibiotika man skulle ta på kvällen och nästa morgon, två tabletter starka värktabletter som man ska ta de följande kvällarna för de hjälper en att sova, och några andra värktabletter man fick ta under dagen med sex timmars mellanrum.

Saltlösningen skulle man spreja på receiver arean med två timmars mellanrum. Den ena schampon, betadine, skulle man börja använda fr.o.m. dag 2 när man duschar. Den ska man spruta på både receivern och donorn, och sen ska man försiktigt skölja bort genom att hälla vatten från en kopp på ens fingrar som man håller ovanför huvudet. Duschstrålen är nämligen för stark. Allt det här är svårt att göra själv, så det är väldigt bra att ha med nån som kan hjälpa en. Sen fanns det en kerateneschampo som man också skulle använda, från dag 8. Den är ungefär som vanligt schampo som man försiktigt masserar in i donorn och receivern med fingertopparna. Det fanns även ett kerateneserum som man ska spruta på donor och receiver tre gånger om dan.

Från kliniken så skulle vi åka taxi. Men de sa att jag behöver ha en nackstödskudde på natten, typ en sån där som folk har på flyget. Så vi fick först åka till en affär som de gav adressen till. På den där affären kände de inte till BHR Clinic, och de hade bara några få kuddar att välja mellan just då. Men jag köpte en av de iaf, efter att ha provat alla. Den kudden kostade typ 33€, så det kan vara bra att kolla upp i förväg i Sverige om man kan skaffa en sån billigare. Det var rena motorsågsmassakern när jag kollade mig i spegeln på hotellet sen. Jag hade med mig en liten spegel att ha i handen, så att jag tillsammans med badrumsspegeln på hotellet kunde se mitt huvud bakifrån.

Den här bandanan, som jag inte skulle kalla för en bandana, är ett tygstycke som man har på huvudet, och som täcker i princip allt hår utom längst ner på nacken. Den har två ändar som man knyter ihop i nacken. Det är lite svårt att få på den; man måste se till så att det hamnar tillräckligt långt bak, för annars kommer stripärret att synas genom en glipa som finns mellan knuten och resten av tyget. Det är nog inte så bra att dra tyget bakåt, utan om det hamnar fel så får man lyfta av den och sänka ner den igen.

Efter operationen ska man inte böja ner huvudet så mycket. Och det är en massa saker som är svåra att göra då: att äta, att ta på och av sig skor, att gå på de kullerstensklädda gatorna i Bryssel. Så en annan anledning till att det är bra att ha med sig nån, är för att man ska få hjälp med att ta av och på skor. Att sova är besvärligt. Man ska sova med ryggen i 45 graders vinkel, så jag fick be om extra kuddar på hotellet och bygga en hög så att jag kunde sova i en ställning som är liksom mittemellan ligga och sitta upp. Och så får man ha på sig nackstödskudden så att varken donorn eller receivern nuddar vid kuddarna. Och så har man det där kuddskyddet så att det inte ska droppa blod på kudden. Jag stoppade in den nedre kanten på den mellan nackstödskudden och min nacke.

De två första nätterna gick det någorlunda bra att sova tack vare kvällsvärktabletterna. Men tredje natten sov jag bara en timme. Det är fruktansvärt jobbigt att ligga i den där ställningen hela tiden, och så skär nackkudden in på nacken också. De andra värktabletterna man får hjälper lite grann ändå. Efter att de bra tabletterna tagit slut, får man tajma det så att man tar de andra tabletterna precis innan läggdags. Man får ju inte ta oftare än var sjätte timme.

Jag fick gå till kliniken två gånger för kontroll innan vi åkte hem. När vi kommit till flygplatsen, sa de att planet hade blivit överbokat, och det fanns en annan flight man kunde välja att ta. Då skulle man mellanlanda, men i gengäld fick man flyga i första klass den första sträckan, och så fick man vänta i SAS lounge på flygplatsen i Bryssel. :) OMG jag hade ingen aning om att det fanns såna ställen. Det fanns en massa olika drycker och mackor och olika tillbehör och sånt. Det var synd att vi inte hann vänta så länge där innan vi skulle flyga iväg.Man får en lapp från kliniken som man kan visa vid flygplatskontrollen. Min kompis ryggsäck fastnade i kontrollen.

Saker att ta reda på/tänka på innan

•Boka tid för blodprov i god tid innan, skriv ut och ta med instruktion från läkaren om vad de ska kolla efter
•Finns det nån person du kan ta med dig?, för det är verkligen till stor hjälp
•Ta reda på var man kan ta ut euro i Sverige, utan att behöva betala en massa extra avgifter
•Om möjligt, ta reda på hur du ska ta dig från flygplatsen till hotellet
•Fråga om du kan se alla dokumenten du ska skriva på, på kliniken, i förväg
•Fundera siffror gällande antalet grafts och hur mycket du är beredd att betala extra, ifall de får ut mer än förväntat
•Efter att man kommit till hotellet, är det bra att ta reda på var man kan handla lite mellanmål och flaskvatten, för kranvattnet smakade inte så gott

Saker att ta med

•Pengar (euro)
•Pass
•Kontokortet som man betalde hotellbokningen med (för det vill de se när man checkar in)
•Skjortor, kanske också typ en munkjacka med dragkedja eller nåt annat varmt som man inte behöver trä över huvudet, ifall det blir kyligt på kvällen
•Resultatet av blodprovet om du gjort det i Sverige
•Handspegel
•Påsar att packa in hårprodukterna i inför flyget, för det kommer att läcka lite
•Nackstödskudde
•Adresserna till kliniken och till hotellet
•Skor som är sköna att gå i (mitt sällskap fick skavsår)


Mina kostnader under den här resan

•Blodprov i Sverige 200 kr
•Flygbiljett 1000 kr
•Tåg från flygplatsen 8 €
•Tunnelbana till hotellet 2 €
•Hotell ca 2000 kr
•Taxi till kliniken 8 €?
•Operation 6400 €
•Nackstödskudde 33,50 €
•Taxi från kliniken 20 €
•Tåg till flygplatsen 8 €
•Borttagning av stygn 100 kr
•Matvaror, restaurangbesök etc. okänd summa

Totalt blir det ungefär 64.200 kr, exklusive mat.
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

Ted
Posts: 917
Joined: 31 Dec 2009, 01:40

02 Mar 2016, 22:58

På de flesta stora hårforum är folk överens om att transplantation av konstgjort hår inte blir lyckat så ha inte för höga förhoppningar.

Det är dock schysst av dig att lägga upp före och efterbilder. Kom ihåg att ta tydliga bilder i starkt ljus.
Kirkelands minox 5% mars 2007 - 12 feb 2010. Rogaine Foam 12 feb - 25 maj 2010 därefter Kirkelands minox 5% igen

Finasterid 1,25 mg sedan juni 2009, 0,625 mg sedan 20 mars 2011, avslutat 27 juni. Regenepure NT 20 aug 2011

Panto3 sedan 1 dec 2009, MSM sedan 5 jan 2010

Lazerfish och Keto 7 juni 2010, Tretinoin 7 okt 2010 - 8 sept 2011

Omega 3 4 jan 2011 till 10 feb 2015, TRX2 14 april 2011

User avatar
whyatt
Posts: 9150
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

03 Mar 2016, 16:49

Senaste Leoso-inlägget togs bort:

Skäl: Leoso promotar ännu en gång konsthår och slammar ännu en gång hårkirurgi. Rätt eller fel, är upp till var och en, men det är inte okey att fylla tråd på tråd med samma budskap.
2018-01-01: MSM - Scute - Curcumin - Rutin

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

01 Jul 2016, 00:47

Hej! Förlåt att jag inte hört av mig på länge, eller postat några bilder. Just nu har jag lite svårt med det; mina gamla bilder ligger på en CD-skiva som jag inte hittar, och min kamera har jag också tappat bort. >_<Hursomhelst, nu har det snart gått ett år sen transplantationen, och jag är inte nöjd med resultatet. :( Det ser bara aningen bättre ut än innan operationen. Idag klippte jag mig och kan konstatera att jag inte kan använda Toppic när jag har kort hår (ca 5 cm). Det finns helt enkelt inte tillräckligt för Toppic att fästa på. Det som händer är att skalpen blir prickig av Toppic, och det syns ganska tydligt.
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

jonzi
Posts: 348
Joined: 10 Feb 2009, 14:35

01 Jul 2016, 22:21

Trist att det blev som du tänkt dig. Tyvärr är det väl så att hjässan behöver en satans massa grafts för att se "hyffsad" ut. Resten av ditt hår ser ganska tjockt ut. Kontrasten blir stor.Men du, vem fan lägger bilder på CD idag?

Adolf
Posts: 62
Joined: 14 Oct 2015, 09:43

01 Jul 2016, 23:40

Hej Zetsubou.

Berätta gärna lite mer om varför du inte är nöjd. Sattes hårsäckarna för glest vid operation, eller har de inte överlevt flytten?

Vilken plan för håret har du nu?

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

15 Oct 2017, 18:29

Länge sen jag uppdaterade den här tråden. >_< Och jag hade tydligen fortfarande inte laddat upp några bilder efter operationen. Operationen var under sommaren 2015.

Här är en bild från januari 2016.
IMG_0037.JPG
Januari 2016
IMG_0037.JPG (172.02 KiB) Viewed 1134 times
Och här är tre bilder från mars 2017.
IMG_0004b.jpg
Mars 2017 a
IMG_0004b.jpg (705.72 KiB) Viewed 1132 times
IMG_0007b.jpg
Mars 2017 b
IMG_0007b.jpg (531.63 KiB) Viewed 1131 times
IMG_0031b.jpg
Mars 2017 c
IMG_0031b.jpg (613.77 KiB) Viewed 1131 times
Vad tycker ni? Ser ni någon skillnad mot före-bilden som jag hade postat längre upp? När jag kollar på de här fotona så ser det dock mycket bättre ut än när jag kollar på mig i spegeln i badrummet. I badrummet så ser jag hårbottnen mycket tydligt. Kan det vara lampan i badrummet som gör det? Eller är det kanske kameran som är dålig på att fånga upp hur verkligheten ser ut?
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

15 Oct 2017, 18:33

Här är en till bild från februari 2015, alltså innan operationen.
h1.jpg
Februari 2015
h1.jpg (52.46 KiB) Viewed 1135 times
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

15 Oct 2017, 18:44

Adolf wrote:
01 Jul 2016, 23:40
Hej Zetsubou.

Berätta gärna lite mer om varför du inte är nöjd. Sattes hårsäckarna för glest vid operation, eller har de inte överlevt flytten?

Vilken plan för håret har du nu?
När jag kollar mig själv i spegeln så ser jag inte mycket skillnad mot hur det var innan. Fast på fotona ser det väl aningen bättre ut. Jag hade förväntat mig lite bättre resultat, särskilt med tanke på att de fick ut många fler hårsäckar än vad de hade räknat med. Fast sen var det ju så att läkaren ville inte ta ut för mycket nu, eftersom jag förväntas fortsätta tappa mycket mer hår. Så man måste vara sparsam med donorn.

Jag har tappat jättemycket på den främre delen av huvudet sen dess. När jag kammar igenom håret, och liksom lyfter upp hårstråna, så syns hårbottnen jättetydligt, vilket det inte gjorde förut. Men än så länge syns inte hårbottnen på främre delen av huvudet när håret ligger ned normalt, som tur är.

Jag vet inte hur pass väl de transplanterade hårsäckarna har överlevt. Jag har ingen speciell plan nu, utan jag fortsätter bara använda minoxidil två gånger om dagen som jag alltid gjort. Förresten, kan nån säga vad som är skillnaden mellan Minoxidil Orifarm och Minoxidil Orifarm Forte? Forte innehåller ju mer minoxidil, men vem borde använda den? Borde jag byta till Forte?
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

Zetsubou
Posts: 70
Joined: 07 Feb 2012, 15:41

15 Oct 2017, 18:48

jonzi wrote:
01 Jul 2016, 22:21
Trist att det blev som du tänkt dig. Tyvärr är det väl så att hjässan behöver en satans massa grafts för att se "hyffsad" ut. Resten av ditt hår ser ganska tjockt ut. Kontrasten blir stor.Men du, vem fan lägger bilder på CD idag?
Mm, speciellt på den delen av "den kala cirkeln" som ligger närmast nacken, så syns det en ganska skarp övergång mellan det kala och det fylliga, vilket jag hatar.

Vad är tjockt hår btw? Jag fick alltid höra det som barn när jag blev klippt, men jag hade tydligen bara normal hårtäthet.

(Jag skaffade en ny dator och flyttade över mina filer med hjälp av en CD.)
Minoxidil 20mg/ml, 2ggr/dag

User avatar
whyatt
Posts: 9150
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

17 Oct 2017, 10:06

Ditt resultat behöver analysera närmare för att kunna fastställa grad av framgång men spontant, när jag jämför en av förebilderna med en av efterbilderna (de med inte så mkt ljus rätt ner på skalpen - gör att tunnhårigheten framträder extra mycket) så tycker jag tveklöst du har fått ett förbättrat resultat. I synnerhet om man beaktar att du i det opererade området troligtvis har tappat majoriteten av de försvagade håren som fanns där när operationen ägde rum. Samtidigt förstår jag att du inte är 110% nöjd då din krona dagtid ser lätt tunnhårig ut...men är det så att säga pga dig eller pga kliniken? Inte helt självklart på rak arm. Vad säger BHR? :roll:

Lyckligtvis ser du ut att ha en helt okey donor och jag tror att med så lite som 1500 grafts i virvel/krona samt ev. en SMP så kommer genomlysningen att reduceras påtagligt. Dock behöver framtida håravfall estimeras, din ekonomi funderas över samt noga kartlägga vad som kan tas ut ur donorn - OM du ens vill fortsätta..det är kanske den största frågan och det skall DU själv bestämma! :idea:

Generellt kan man säga att virvlar är de svåraste (bortsett från repairs) att få att se täta ut då området träffas av mkt direktljus och att håren här, till skillnad från resten av skalpen, inte täcks av kringliggande hår, de liksom uppstår ju ur virveln :mrgreen:
2018-01-01: MSM - Scute - Curcumin - Rutin

Skriv inlägg