I princip flint? Hårkirurgi & hårersättning to the rescue!

Alla typer av HT-diskussioner som inte rör specifika resultat
User avatar
whyatt
Posts: 9199
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

05 Sep 2017, 11:20

De allra flesta känner till möjligheten att skaffa HE (tupé, peruk) om håravfallet är långt gånget. Ofta, i synnerhet hos äldre bärare, väljs alldeles för täta tupéer med onaturliga hårlinjer och kala tinningarna:

Image

Att välja rätt HE (hårersättning) är en konst och kräver förståelse för de parametrar som gör att resultatet ser naturtroget ut. Den kanske viktigaste faktorn trots allt är hårlinjen. Ett smart sätt att lösa denna problematiken är att genomgå hårkirurgi för att återskapa en tät och realistisk hårlinje.

Image

I synnerhet hos de som är så pass kala att hårersättning är tilltalande, räcker sällan donorn till för att skapa ett OKEY hårtransplantationsresultat, det är här kompromissandet görs. En ny hårlinje transplanteras (och kanske också till tinningarna för EXTRA realism) med i princip så mycket som går att få ur donorn utan att den blir för tunn, Hårersättningen placeras bakom och klipps in för att harmonisera med det befintliga håret i fronten, nacken och på sidorna.

Metoden är inte utan börda. Givetvis måste det naturligt växande håret i fronten friseras med jämna mellanrum för att inte "sticka ut" och som alltid kräver HE-bärande en del administration...men om hårgenetiken är rejält emot en men behovet av ett ultra-realistiskt resultat behövs och arbetat det medför inte är ett problem, då är hårkirurgi+hårersättning verkligen en kombo att titta närmare på.

Image
2018-01-01: MSM - Scute - Curcumin - Rutin

Skriv inlägg