Synligt ärr från STRIP (FUT) - vad göra?

Alla typer av HT-diskussioner som inte rör specifika resultat
User avatar
whyatt
Posts: 9358
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

17 Oct 2017, 13:34Utöver att direkt gå på och förflytta body hair transplants (te.x. från skägget) eller reguljära FUE-transplantat från skalpens donor, kan också ärr-revision först betänkas samt skalp-pigmentering. Dessa tre tekniker kan vid behov samverka för att skapa bästa tänkbara kamouflage.
Januari 2019 - Förstärker f.n. mitt program. Mer info i ny tråd snart!

sparrow
Posts: 646
Joined: 22 Apr 2008, 10:15

18 Oct 2017, 22:36

Intressant att eftervideon inte visar att han nu också måste ha längre hår upp på huvudet, när han måste ha längre hår i ärret. Det såg inte ut att vara så mycket hår kvar på huvudet. Kanske har han också synliga transplantat som satts dit som säkerligen syns ganska tydligt.

Det blir ju dessvärre inte bättre hur mycket pianomusik de än lägger in i de där klippen.

Jag kan slå vad om att killen som de har gjort det här på sitter där och känner sig ganska lurad.. Först har han kanske lagt ut minst 10 000 dollar på en strip som säkerligen inte täcker mer än en liten bit av håravfallet. Seden en beard transpant, som väl inte är direkt billigt och på köpet får han sämre skäggväxt, för att försöka fixa till nackdelarna med den första behandlingen.

Om han direkt gått på fue så hade han klarat sig ifrån det där.

User avatar
whyatt
Posts: 9358
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

19 Oct 2017, 12:37

Intressant att eftervideon inte visar att han nu också måste ha längre hår upp på huvudet, när han måste ha längre hår i ärret.
Vad menar du?
Det blir ju dessvärre inte bättre hur mycket pianomusik de än lägger in i de där klippen.
Hehe håller med, bra kliniker väljer ofta usel videomusik.....lyckligtvis finns det en MUTE-knapp som enkelt nås via videospelarens interface :lol:
Om han direkt gått på fue så hade han klarat sig ifrån det där.
Att killen med största sannolikhet ångrar sitt/sina tidigare operationsval är nog troligt. Hans skallighet är så pass utbredd att donorn inte har en chans att räcka till, men det är lätt att vara efterklok och det är därför research innan ev. ingrepp är så himla viktigt.

Vi har ju i princip samma inställning till strip du och jag sparrow förutom att jag kan se några undantag där strip är ett bättre alternativ är fue eller behöver användas som komplement med fue. Bäst är så klart om strip inte behöver göras och att enbart fue räcker för att ge ett tillräckligt bra resultat. För personer där donorn utvecklas till att bli väldigt diffus och håravfallet uppe på drar iväg är givetvis, i efterhand, normala fue-ärr enklare att hantera än ett normalt strip-ärr, ingen tvekan om saken. Han i videon är därför, bortsett ifrån att han kanske hade ett par "bra" hår-år tidigare i yngre dar (who knows), en dålig kandidat för HT, oavsett teknik.

Vad tråden dock är tillför är inte att ånyo gå ner i skyttegravsbatalj gällande fue vs strip, utan för att belysa att det finns hjälp att få för alla de som tyvärr har ett synligt strip-ärr som skapar negativ energi i deras liv.
Januari 2019 - Förstärker f.n. mitt program. Mer info i ny tråd snart!

sparrow
Posts: 646
Joined: 22 Apr 2008, 10:15

19 Oct 2017, 18:23

whyatt wrote:
19 Oct 2017, 12:37
Intressant att eftervideon inte visar att han nu också måste ha längre hår upp på huvudet, när han måste ha längre hår i ärret.
Vad menar du?

I sista delen av videon när de filmar ärret. Men det är klart han kanske hade lika långt hår för att dölja ärret innan. De borde ju ha rakat ner håret i nacken så att man ser hur det ser ut. Det kan ju hända att beard transplantaten är grövre än hans vanliga hår så att han ändå inte kan köra kortare än sådär. Vinsten - det syns inte lika tydligt. Men han kan ändå inte köra kortare. Det framgår inte av videon.

Man kan nog vara ganska säker på att han ångrar stip-ingreppet. Det man inte heller ser är hur det ser ut med de transplantat som han fått ut av strip-op. Om han fortsatt tappa hår så kan det se riktigt illa ut, med den hårlängden.

Han borde ha gjort en ärr-konstruktion först eftersom ärret är så pass dåligt till en början. Det rådet borde han ha fått av kliniken. Efter det behövs inte 600 transplantat för ärret.

Man ska alltid vara medveten om nackdelar med operationer. Fördelar väger mycket mycket sällan upp nackdelarna med en strip, om det inte är personer som har ett måttligt och stabiliserat håravfall (det väger inte upp ens då, på annat sätt än att det kan vara något billigare än fue). Personer som tappat mycket hår kan förvänta sig att håravfallet kan fortsätta. Personer som har ett omfattande håravfall och är i behov av många grafts vid en ev HT, det är de som med störst sannolikhet någon gång kommer vilja snagga ner håret. Då är strip inte att rekommendera.

Skriv inlägg