Frågor om hårersättningar

Förpassar den traditionella peruken till museet!
Adolf
Posts: 62
Joined: 14 Oct 2015, 09:43

28 Nov 2015, 13:00

Jag går i tankar om att skaffa en hårersättning och har ett gäng frågor som jag hoppas att någon vänlig själ vill svara på.1. Om behovet för extra hår är toppen av huvudet och inte hårlinjen, är det då rekommendabelt att bara täcka detta område? Är det kanske rent av är en fördel att använda ens eget hår i fronten då detta är mest utsatt för slitage? Eller blir det krångligt att applicera HE´n ifall man vill kunna göra det själv?2. Det finns flera olika material. Äkta hår, syntetiskt hår och cyberhår. Enligt CML's hemsida framstår cyberhår både som bäst och dyrast, då det tål både bad i saltvatten och temperaturen i en bastu. Syntetfiber verkar sämst då det inte tål saltvatten och förstörs om man sover med den på. Detta sistnämnda måste ju vara en enorm begränsning för en som sover i tid och otid. Vad annat bör man känna till gällande materialskillnaderna?3. Påverkas livslängden märkbart av att man idrottar mycket?4. Stämmer det att man behöver limma om ca varannan vecka om man gör det själv och ca var femte vecka om man går till en specialist? Kan detta göras mer sällan om hårersättningen bara täcker toppen av hjässan och inte fronten?5. Finns det något minimimått på hårlängden?Tacksam för svar!

composer
Posts: 100
Joined: 08 Dec 2007, 20:53

09 Dec 2015, 02:41

Hej.1. Jag ser inga problem att täcka denna yta och behålla luggen. Du måste raka till en Symmetrisk yta för din ersättning. Troligen en cirkel så som du förklarat. Det blir inte mer krångligt än om du använder en i fronten också, kanske snarare smidigare.2. CML tar extrema överpriser. Du ska använda äkta hår och inget annat hokuspokus. Se till att få en tunn ersättning i thinskin material (plast). sidor tex: toplace.com. Givetvis sover vi med ersättningarna på.3. Nej, däremot kan man räkna med att svettningar kan påverka limningen. Men med regelbunden tvätt/limning kan du ut och snorkla utan problem.4. Det finns inget som säger att det tar längre tid om man gör det själv och snabbare hos en "specialist". Det är troligen ett utav deras desperata resonemang dock. Snarare är situationen tvärtom, när du fått koll på grejerna kommer du känna dig betydligt mer trygg att väldigt enkelt, själv, var du än befinner dig (såvida du har med dig det du behöver) kunna tvätta och fixa med din ersättning själv. Vad gäller hur ofta är mer hur noggrann du är. Jag kan gå med min med vissa touch-ups 3-4veckor. Men föredrar att fräsha till det varje vecka.5. Inte mig veterligen men skulle nog säga att du lär ha minst 4-5cm hår. Desto längre desto snyggare kommer håret beblanda sig med ditt nuvarande.

Lupa
Posts: 236
Joined: 15 Jun 2012, 15:09

11 Dec 2015, 13:23

Composer, om man är en newbie och skulle vilja träffa dig och "se" hur du går till väga när du sätter fast din HE, prata lite om HE överlag och försöka insupa så mkt info som möjligt, hade du då velat? Kanske ta en bärs och så.Jag funderar på HE, men hade berikat mig mycket att träffat någon som lever med HE och som trivs med det.

Baldhead
Posts: 47
Joined: 04 Aug 2014, 00:37

12 Dec 2015, 01:28

Skulle gärna haka på en bärs, och spana in HE´n, om möjligheten finns och platsen är den rätta!

Adolf
Posts: 62
Joined: 14 Oct 2015, 09:43

28 Dec 2015, 21:54

Hej composer! Tack för svaret. För oss som funderat på att börja med hårersättning är det ovärderligt att få denna sorts raka och ärliga svar.

Jag har ett par ytterligare frågor och radar upp dem här:

1. Jag har läst om en person som använde HE bakom transplanterad front och han använde enbart tejp för fastsättning. Är det sant att tejp är lättare att handskas med än lim? Och blir rengöringen då lättare? Sliter lim mer på ersättningen vilket innebär att livslängden på HEn kan bli längre om enbart tejp används? Finns någon nackdel med tejp bortsett från synlighet i eventuell hårlinje?

2. Du rekommenderar en ersättning i tunt plastmaterial. Är French Lace lämpligt?

3. Man kan välja till 3/4" poly längs kanterna för enklare fastsättning och rengöring. Är detta rekommenderat för en nybörjare?

4. Man ska välja procentandel grått hår. Hur vet man hur mycket grått hår man har?

5. Mitt hår är typiskt tunt nordiskt. Vanligtvis används "indian remy"-hår som kanske är lite grövre, kommer det att smälta in bra?

6. Tror du det skiljer något i kvalitet på ersättningarna från Toplace vs Superhairpieces?

Återigen tacksam för svar!

composer
Posts: 100
Joined: 08 Dec 2007, 20:53

07 Jan 2016, 03:50

Hejhopp! Vilka städer bor ni i, Lupa,baldhead?Adolf:1. Det är nog smaksak, men för det ändamålet kan tejp mycket väl vara bra. Vilket utav dom man väljer att använda borde inte spela någon roll på livslängden.2. French lace tror jag är ett väldigt tunt nät. För detta fungerar inte lim speciellt bra då det liksom sjunker emellan rutorna. Tejp är det som gäller om du kör på detta material.3. Jag tycker inte du ska mixa hit å dit, testa båda varianterna, Både en helt poly (plast) och en french så får du själv bestämma vad som fungerar bra för just dig.4. Ingen aning på denna fråga tyvärr, jag själv har inget naturligt grått hår (ytterst ytterst få, dom sitter i skägget)5. Det där är alltid knepigt att få den perfekta blenden. Men om du inte tar steget att gå till en frisör för att få hjälp så borde det gå att köpa hem en sax som tunnar ut din ersättning om den upplevs för tjock.6. Jag har använt toplace och då var jag nöjd, den andra sidan känner jag ej till. Men jag är tämligen säker på att dom flesta använder samma källa: arbetare i kina. Så jag skulle inte vara förvånad om dom faktiskt tillochmed beställer ifrån samma fabrik. CML ifrån sverige tex är inget undantag, kina.Mitt tips som jag skrivit i några trådar är nog att ta steget och gå till CML, få första ersättningen gjord utav dom. Sedan kan du, och borde definitivt ur en ekonomisk synvinkel, beställa hem allt själv. Ersättning cml: 4-5.000. Ersättning online: omkring 13-1500. Ganska bra pålägg kan tyckas ;)

Baldhead
Posts: 47
Joined: 04 Aug 2014, 00:37

07 Jan 2016, 22:55

Jag bor i Arvika composer! Men har ärenden i Sthlm emellanåt.

Lupa
Posts: 236
Joined: 15 Jun 2012, 15:09

10 Jan 2016, 16:13

Och jag bor i Skåne, men kan tänka mig att ses oavsett vart. Hade varit trevligt med lite snack, erfarenheter etc.

Skriv inlägg