27 år, ny på forumet!

Här kan var och en i lugn och ro beskriva sin situation.
coeder
Posts: 11
Joined: 25 Jun 2012, 12:56

28 Jun 2014, 19:07

Efter att ha smugit runt här på forumet under snart två års tid, känner jag mig nu redo att göra mig till känna :)Först och främst vill jag tacka skaparen för forumets existens. Det har gett mig mycket insikt och kunskap som ibland har kunnat dämpa håravfallsångesten något.Nu till min historia:Under hela min ungdom hade jag, liksom många andra, en riktig lejonman till kalufs och jag hade så gott som alltid mycket långt hår. I 21-22 års åldern insåg jag dock till min stora förskräckelse att hårfästet hade börjat krypa uppåt och det rätt ordentligt. När jag tittade på bilder såg det ut som att någon rivit av en bit hår i vikarna vilket ju såg helknäppt ut.Efter att ha kommit till denna insikt gick jag till frisören och klippte till en lite kortare frisyr vilket gjorde att de höga vikarna inte framträdde lika tydligt, och det kändes genast bättre, även om oron och tankarna på hårfästet långt ifrån var borta. I dagsläget ser min hårsituation ut som visas i bilderna nedan (hoppas att de fungerar):

Jag börjar nu bli duktigt trött på att inte kunna ha några normala frisyrer och att återkommande tänka på hur håret ligger. Jag har sedan två år tillbaka använt minoxidil och inbillar mig att det faktiskt gett mig viss återväxt i vikarna. Jag vill dock inte börja använda finasterid på grund av dess potentiella bieffekter.Jag har testat att köra snaggat, vilket faktiskt var helt OK. Dock så funderar jag just nu på att skramla ihop lite pengar till en HT hos t.ex. Dr Koray, även om det i så fall skulle ligga en bit in i framtiden.Vad tycker ni? Kommentarer tages tacksamt emot! :)

MightyHair
Posts: 122
Joined: 08 Jul 2013, 23:28

28 Jun 2014, 20:59

coeder wrote: Efter att ha smugit runt här på forumet under snart två års tid, känner jag mig nu redo att göra mig till känna :)Först och främst vill jag tacka skaparen för forumets existens. Det har gett mig mycket insikt och kunskap som ibland har kunnat dämpa håravfallsångesten något.Nu till min historia:Under hela min ungdom hade jag, liksom många andra, en riktig lejonman till kalufs och jag hade så gott som alltid mycket långt hår. I 21-22 års åldern insåg jag dock till min stora förskräckelse att hårfästet hade börjat krypa uppåt och det rätt ordentligt. När jag tittade på bilder såg det ut som att någon rivit av en bit hår i vikarna vilket ju såg helknäppt ut.Efter att ha kommit till denna insikt gick jag till frisören och klippte till en lite kortare frisyr vilket gjorde att de höga vikarna inte framträdde lika tydligt, och det kändes genast bättre, även om oron och tankarna på hårfästet långt ifrån var borta. I dagsläget ser min hårsituation ut som visas i bilderna nedan (hoppas att de fungerar):http://www.forumbilder.se/DD572/namnlos

http://www.forumbilder.se/DD572/namnlos2

http://www.forumbilder.se/DD572/namnlos3

http://www.forumbilder.se/DD572/namnlos4Jag börjar nu bli duktigt trött på att inte kunna ha några normala frisyrer och att återkommande tänka på hur håret ligger. Jag har sedan två år tillbaka använt minoxidil och inbillar mig att det faktiskt gett mig viss återväxt i vikarna. Jag vill dock inte börja använda finasterid på grund av dess potentiella bieffekter.Jag har testat att köra snaggat, vilket faktiskt var helt OK. Dock så funderar jag just nu på att skramla ihop lite pengar till en HT hos t.ex. Dr Koray, även om det i så fall skulle ligga en bit in i framtiden.Vad tycker ni? Kommentarer tages tacksamt emot! :)

Testa att gå till en Trikolog , dom kan mer än man tror och förklarar bakomliggande orsaker och kan se om du har hårsäckar vid liv . Vilket du troligtvis har i med att du är 27 år , vet att Whyatt inte riktigt köper trikolog grejen dock tror jag det klan vara till stor hjälp . Så länge det inte gått mer än 10 år bör man kunna få tillbaka hår även i vikarna . Har läst mycket om dem som vart 70 och fått tillbaka sitt fulla hår , dock väldigt sällan . Av någon anledning slutar hår rötterna producera hår , kan som sagt åter stimuleras .Uppsök en erfaren Trikolog och lyd Hans / hennes råd . Vänta 6 månader och se om det hjälper något . Ger man upp efter en månad eller två har man inte gett det en ärlig chans .

Ted
Posts: 917
Joined: 31 Dec 2009, 01:40

29 Jun 2014, 14:48

MightyHair, om trikologernas metoder hade varit effektiva tror du då inte att fler personer runt om på forumen hade använt och pratat om dem?coeder, jag har fått för mig att det är lättare att få ett naturligt resultat av en HT om man är blond.

Dock tycker jag att din håravfallsutbredning vid 27 års ålder är ganska svårtydd. Det finns ju en risk att du kommer förlora ytterligare en hel del hår och då kanske HT-vägen inte är den optimala. Jag hade nog väntat 2-3 år om jag var du. Dels för att se hur håravfallet utvecklar sig och dels för att se hur hårkloningsmetoderna utvecklar sig.
Kirkelands minox 5% mars 2007 - 12 feb 2010. Rogaine Foam 12 feb - 25 maj 2010 därefter Kirkelands minox 5% igen

Finasterid 1,25 mg sedan juni 2009, 0,625 mg sedan 20 mars 2011, avslutat 27 juni. Regenepure NT 20 aug 2011

Panto3 sedan 1 dec 2009, MSM sedan 5 jan 2010

Lazerfish och Keto 7 juni 2010, Tretinoin 7 okt 2010 - 8 sept 2011

Omega 3 4 jan 2011 till 10 feb 2015, TRX2 14 april 2011

coeder
Posts: 11
Joined: 25 Jun 2012, 12:56

29 Jun 2014, 15:33

Tack för er input! Jag tycker själv också att mitt håravfall är svårtytt. Dock så är jag ganska övertygad om att jag ärvt min morfars hårfäste. Han liksom jag hade väldigt höga vikar, men vad jag förstod så stannade det vid det för hans del även om han mot slutet även lär ha haft lite kalt på kronan. På min pappas sida finns inga spår av håravfall så vitt jag kan se.Men avvakta kommer jag nog göra i vilket fall som helst, eftersom det ju krävs en del kulor för att göra en HT på en bra klinik :)

coeder
Posts: 11
Joined: 25 Jun 2012, 12:56

28 Dec 2016, 11:06

Uppdatering efter 2.5 år!Tiden har gått och fler hår har lämnat skallen. Jag vill gärna dela med mig lite av hur mitt håravfall ser ut idag och jag tycker att det är intressant att jämföra med min post från 2014http://www.forumbilder.se/FC0TR/front

http://www.forumbilder.se/FC0TR/front2

http://www.forumbilder.se/FC0TR/back

http://www.forumbilder.se/FC0TR/side

http://www.forumbilder.se/FC0TR/topEnligt mitt tycke går mitt håravfall relativt långsamt även om det fortskrider. Detta i kombination med att jag inte har några kända fall av skallighet i den närmsta släkten gör att jag tror att en FUE kan vara vägen att gå för mig. Jag kommer göra förfrågningar hos ett antal noga utvalda kliniker för en utvärdering. Preliminärt siktar jag på ett ingrepp till sommaren.Vad är er åsikt?

hejhej123
Posts: 46
Joined: 26 Sep 2016, 13:04

28 Dec 2016, 15:04

coeder wrote: Uppdatering efter 2.5 år!Tiden har gått och fler hår har lämnat skallen. Jag vill gärna dela med mig lite av hur mitt håravfall ser ut idag och jag tycker att det är intressant att jämföra med min post från 2014http://www.forumbilder.se/FC0TR/front

http://www.forumbilder.se/FC0TR/front2

http://www.forumbilder.se/FC0TR/back

http://www.forumbilder.se/FC0TR/side

http://www.forumbilder.se/FC0TR/topEnligt mitt tycke går mitt håravfall relativt långsamt även om det fortskrider. Detta i kombination med att jag inte har några kända fall av skallighet i den närmsta släkten gör att jag tror att en FUE kan vara vägen att gå för mig. Jag kommer göra förfrågningar hos ett antal noga utvalda kliniker för en utvärdering. Preliminärt siktar jag på ett ingrepp till sommaren.Vad är er åsikt?

Verkar inte ha hänt alls mycket senaste 2.5 åren, iaf inte fronten. Kollade inte så noga på de övriga bilderna. Tror nog en HT definitivt kan vara en väg att gå!Vad har du gjort under dessa 2.5 åren för att bromsa håravfallet? Ingenting?

coeder
Posts: 11
Joined: 25 Jun 2012, 12:56

29 Dec 2016, 10:41

Har endast kört minox. Funderar på att lägga till Biotin men tänker nog aldrig hoppa på Finasterid..

hejhej123
Posts: 46
Joined: 26 Sep 2016, 13:04

29 Dec 2016, 12:19

coeder wrote: Har endast kört minox. Funderar på att lägga till Biotin men tänker nog aldrig hoppa på Finasterid..

Jag hoppade på Finasterid för 2 månader sedan, för att sedan sluta efter 2 veckor då jag nojjade ur totalt.

Började med Finasterid idag igen, efter att ha läst flertalet studier som gjorde mig lite tryggare. I verkligheten bland TUSENTALS så är det extremt få sidoeffekter jmf med placebo.. Tänker på mitt hår dygnet runt, sån extrem ångest. Så att börja med Finasterid är enda som kan göra så man känner "Nu kan jag släppa det, nu bör det bli bättre!"Det mesta sitter i ditt huvud, speciellt när det är sexuellt. Jag har 90 stycken 1 mg finasterid. Kommer dela dessa och köra 0.5 mg per dag, när jag får ett resultat jag är nöjd med kommer jag minska dosen till 0.25 mg per dag.Här är min situation:

http://bildr.no/view/L0NTQml3 - framifrån

http://bildr.no/view/elJ2cnlO - ovanifrån

http://bildr.no/view/WGNGVTcy - vikar, snett ovanifrån

http://bildr.no/view/dnBhRGVV - sidanMitt problem är mest att mitt hår tunnats ur något fruktansvärt mycket. Syns mest vid hjässan/bakhuvudet, och det jag stör mig mest på. Med den där frisyren syns det inte så väl. Men jag måste ha håret fixat för att dölja den...Så nu blir det Minoxidil + finasterid, den mäktiga kombon! Har även börjat med MSM, Multivitamin Man och en vitaminkur för håret (http://www.apotea.se/stora-h%C3%A5rkuren-300-tabletter) samt Omega 3.

coeder
Posts: 11
Joined: 25 Jun 2012, 12:56

29 Dec 2016, 12:56

Om jag hade haft ditt barr hade jag varit oerhört glad. Det ser riktigt stabilt ut! Men det är ju klart att det är ju bra att börja i tid med förebyggande åtgärder. Hur gammal är du och hur ser håravfallet ut i släkten?Glöm inte bort att njuta av att du fortfarande har ett väldigt fint hår! De önskar jag att jag gjorde medan det fortfarande såg någorlunda okej ut..

hejhej123
Posts: 46
Joined: 26 Sep 2016, 13:04

29 Dec 2016, 14:05

coeder wrote: Om jag hade haft ditt barr hade jag varit oerhört glad. Det ser riktigt stabilt ut! Men det är ju klart att det är ju bra att börja i tid med förebyggande åtgärder. Hur gammal är du och hur ser håravfallet ut i släkten?Glöm inte bort att njuta av att du fortfarande har ett väldigt fint hår! De önskar jag att jag gjorde medan det fortfarande såg någorlunda okej ut..

Tack för de fina orden! I dagsläget njuter jag inte ett dugg av mitt hår utan är bara rädd för o förlora det för varje dag haha, vilket är en anledning till Finasterid.. Nu kanske man kan släppa det och gå vidare med sitt liv, att stressa upp sig över håret kan ju bara göra det värre.Förövrigt är det där så bra håret bara kan se ut, ser inte alls lika bra ut ofixat, då ser man tydligare, speciellt i nacken.Jag är 26, har ingen aning om när mitt håravfall började. Är ganska bildskygg så har varit svårt att lokalisera när det började. Här är en bild för 2.5 år sedan, https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/551496_4900458508795_306269909_n.jpg?oh=9a7ab1a72f93bcd414513689d906efcd&oe=58EB4FB7 (Farsan till vänster, cirka 54)Här är det inga som helst spår av tunnhårighet i nacken.. Så någonstans efter detta började det! Kan alltså ha varit senaste året och isåfall lider jag definitivt av aggressivt håravfall. Har gjort en remiss till dermatolog som ska få ta en kik på mitt hår och se vad det beror på, om det är genetiskt eller inte. Min farfar & hans far var skalliga vid 25. I övrigt så har alla på min morsas sida bra hår. Min farbror har bra hår och min pappa hade väldigt bra hår fram till 50, sen blev det en period av mycket stress ochan tappade mycket hår på 1 år. Han har hår på hela huvudet, inga kala fläckar, dock är det betydligt tunnare bara.Tycker iaf definitivt du ska göra en HT, du verkar ju ha stabiliserat ditt håravfall och har tur att det inte är ett aggressivt håravfall. I kombination med Finasterid så kommer du återfå mer hår, blir tjockare och din HT kommer ge ett fruktansvärt bra resultat. (Förmodligen bra även utan Finasterid)

coeder
Posts: 11
Joined: 25 Jun 2012, 12:56

30 Dec 2016, 21:38

Tänk på alla oss andra här inne som gör vad vi kan för att täcka våra kala fläckar på hjässan ;) Hoppar du på finasterid och minox så gör du ju allt du kan för att behålla barret och det i ett tidigt skede dessutom. Hade jag varit du hade jag nöjt mig med detta och försökt fokusera tankarna på att det i nuläget ser hur bra ut som helst och att du gör vad du kan för att det ska fortsätta vara så. Men jag vet att det är svårt..Vad gäller mitt eget håravfall tror jag att det kommer fortsätta men förhoppningsvis i långsamt takt varför jag tror att en HT är en bra lösning för mig. Hoppar jag på det tåget kommer jag säkerligen behöva göra fler i framtiden. Misstänker att jag kan landa i en Johan Rheborg-frilla så småningom. Men med ett klokt huserande med grafts tror jag att det ska kunna gå att lösa :)

hejhej123
Posts: 46
Joined: 26 Sep 2016, 13:04

30 Dec 2016, 23:21

coeder wrote: Tänk på alla oss andra här inne som gör vad vi kan för att täcka våra kala fläckar på hjässan ;) Hoppar du på finasterid och minox så gör du ju allt du kan för att behålla barret och det i ett tidigt skede dessutom. Hade jag varit du hade jag nöjt mig med detta och försökt fokusera tankarna på att det i nuläget ser hur bra ut som helst och att du gör vad du kan för att det ska fortsätta vara så. Men jag vet att det är svårt..Vad gäller mitt eget håravfall tror jag att det kommer fortsätta men förhoppningsvis i långsamt takt varför jag tror att en HT är en bra lösning för mig. Hoppar jag på det tåget kommer jag säkerligen behöva göra fler i framtiden. Misstänker att jag kan landa i en Johan Rheborg-frilla så småningom. Men med ett klokt huserande med grafts tror jag att det ska kunna gå att lösa :)

Absolut, tankarna är redan mer positiva nu när man börjat med finasterid. Ångesten över att tappa håret är borta. Även om det nu självklart beror på att jag nu ska svara bra på Finasterid, dock ska över 90% göra det, och i kombination med minoxidil så!Tycker ändå att du bör ge Finasterid några tankar till, läs så många studier du kan och läs mindre på forum om folks bieffekter... Oavsett medicinering så finns det alltid få undantag :) Då lär det räcka med en HT i vikarna så kommer det se superbra ut och förmodligen hålla sig så.. Och sedan ökat återväxt i övriga håret för ökat densitet tack vare mino och finasterid! Dock kanske du inte mår lika dåligt som mig över håravfallet och därav kanske det inte riktigt lika nödvändigt för dig iofs! ;)

Skriv inlägg