Håravfall eller inte?

Här kan var och en i lugn och ro beskriva sin situation.
Formalone
Posts: 2
Joined: 22 Nov 2017, 17:10

22 Nov 2017, 17:18

Hej!

Har krävts mycket mod att skriva här men nu gäller det!
Jag är 20 år ung och vet inte om jag börjat tappa hår. Jag har alltid haft mycket hår men det hela startade för ett par veckor sen då en arbetskamrat fråga om jag börjat tappa hår. Efter lite om och men visade sig bara att jag var nyklippt..
Har dock inte släppt de. I släkten är de ungefär 50/50 med håravfall och inte. Min hårlinje har alltid varit lite sen och inte spikrak. Nu känns de dock som de krupit upp sig mer i vikarna! Vikarna går inte bak om man säger så utan det finns ett tydligt sträck från nedanför örat upp till ovanför tinningen. Sen går det som ett litet u nästan över till andra sidan och samma historia där.
Jag fick en smärre hjärtattack när jag i duschen drog fingrarna genom håret och såg 6-7 hårstrån i handen. Även när jag "fixar" frisyren ser jag 2-4 hårstrån i handen.
Noterbart är att jag kommer från en period i livet som började med ett jätte stressigt schema således mycket dålig kost och ingen träning för att sen ligga hemma sjuk i 2 veckor pga magsjuka. Pappa hade em rejäl kalufs till iallafall 30-40 årsåldern.

Kan min sjukdom påverkat mitt hår? Kan de bli bättre nu när jag sover, äter och tränar rätt?
Eller är de helt enkelt så att jag tappar hår?

Mvh. Formalone

User avatar
whyatt
Posts: 9150
Joined: 20 Jul 2007, 13:24

24 Nov 2017, 10:05

Tjena, välkommen hit! ;)

Jag vill börja med att påpeka ett faktum som, i din ålder, är nästintill omöjligt att tro på: Håravfall blir enklare att acceptera i takt med att ålder stiger. Runt 20-års åldern är håravfall dock ett betydligt större hjärnspöke än vid 30-års åldern, och det gäller således att snabbt sätta sig in i grunderna och hantera situationen med kunskap och tålmodighet.

Hårlinjer behöver inte vara spikraka för att beskyddade från manligt håravfall, men visst är det ett solklart faktum att killar som runt 20-års åldern märker av krypande vikar ofta har ett ganska omfattande genetiskt håravfall att invänta. Den goda nyheten är, livet går att leva ändå. Om något i dig drar ner resten av dig i depression pga håravfall, ja då r det dags att rannsaka sitt EGO och höja blicken en aning. Detta i sig kan vara en mycket positiv utveckling för personligheten - detta är iaf mitt förhållningssätt.

Trots ovan redovisade förhållningssätt så förstår viljan att te.x. använda produkter för att bromsa, kanske transplantera eller använda någon annan teknik för att motarbeta tunnhårighet.

Det du uppger att du får med dig när du drar handen genom håret är i sig inget att hetsa upp sig för - hårsäckarna bedriver konstant s.k. "shedding" som innebär att hårsäckar släpper hårstrån på daglig basis.

Jag föreslår att du tar ett par tydliga foton över din krona/virvel samt din hårlinje och tinningar (med håret bakåt) och lägger upp här. Om du inte vågar det, kan du maila bilderna till red [snabel-a] lookgood punkt se.
2018-01-01: MSM - Scute - Curcumin - Rutin

Formalone
Posts: 2
Joined: 22 Nov 2017, 17:10

27 Nov 2017, 18:02

Stort tack Whyatt! Bilder kommer så småningom när jag har tillfälle att ta ett par bra!

Skriv inlägg